Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Računalniška učilnica Fakultete za strojništvo (RUFS)


Računalniška učilnica B-206

Računalniška učilnica B-206

Računalniška učilnica se nahaja v prostoru B-206 ter je odprta vsak dan od 7.00 do 21.00. Na voljo je le študentom Fakultete za strojništvo (FS), vstop je možen s študentsko izkaznico.

V učilnici je skupaj 26 osebnih računalnikov. Po potrebi je mogoče prostor s spustom dvižne zavese razdeliti v dve manjši učilnici:

  • v sprednjem delu je nato 16 osebnih računalnikov, ki so v času predavanj namenjeni predvsem vodenim vajam in seminarjem po urniku; v pomoč vodji vaj je na stropu učilnice tudi projekcijska naprava, ki sliko z njegovega računalniškega monitorja projicira na veliko platno;
     
  • v zadnjem delu je 10 osebnih računalnikov, ki so prosto dostopni vsem študentom FS za individualne vaje, pripravo seminarskih in diplomskih nalog ter brezplačno brskanje po internetu; v kolikor v sprednjem delu učilnice ne potekajo vaje, je prosto dostopnih vseh 26 računalnikov.

Delo v Računalniški učilnici B-206

Delo v Računalniški učilnici B-206

Za delo v RUFS se študent prijavi s svojo digitalno identiteto (e-poštnim naslovom in geslom), ki ju sicer uporablja tudi pri vključitvi v AIPS.

Po uspešni prijavi lahko študent uporablja vso nameščeno programsko opremo, sistem AIPS, si pripravi oz. oblikuje seminarske, diplomske in podiplomske naloge, pošilja in sprejema elektronsko pošto ter brska po internetu.

Podatkovne datoteke si lahko trajno shranjuje v oblaku na shramba.um.si. Po končanem delu se mora odjaviti iz računalnika, da s tem shrani in zaščiti svoje podatke.
 

Konfiguracija osebnih računalnikov

Konfiguracija osebnih računalnikov

Konfiguracija:

  • procesor Intel Core i7 870 2.93 GHz, 8 GB pomnilnika, 480 GB SSD disk, grafična kartica NVIDIA Quadro 600 1 GB, 24" LCD monitor LG Flatron W2443T, čitalec kartic (medijev), 11 USB vtičev (od tega 5 spredaj), zvočna kartica, slušalke z mikrofonom (v zadnjem delu učilnice), tipkovnica s SLO znaki, optična miška s podlogo;
     
  • operacijski sistem Windows 10 Enterprise SLO, MS Office 365 x64 SLO, MS Visual Studio 2019, Abaqus 2021, AutoCAD 2021, AutoCAD Mechanical 2021, Autodesk Fusion 360, Autodesk Inventor 2021, Corel Graphics Suite X7, SolidWorks 2020, Rhinoceros 5.0, PTC Creo 3.0, Siemens NX, Automation Studio 5.3, CAESS ProTOp, Adobe Acrobat 9 Pro, Adobe Photoshop CS4, Adobe InDesign CS4, Adobe Illustrator CS4, sklop programov za Strojne elemente, razni pomožni programi…