Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Študentske ankete

Študenti Univerze v Mariboru na podlagi

Pravilnika o ocenjevanju pedagoškega dela in obremenitve študentov UM - UPB 1 (od 1. 10. 2021) ter na podlagi

Navodil o izvajanju anket o zadovoljstvu s študijem in o zaposljivosti in zaposlenosti diplomantov UM,

podajajo mnenje o pedagoškem delu visokošolskih učiteljev in sodelavcev, mnenje o študijski obremenitvi pri posameznih učnih enotah, o oceni kakovosti vsebine in izvedbi študijskega programa, o pridobljenih kompetencah ter o zaposljivosti.

Anketi se izvajata elektronsko (v AIPS-u) in sta za študente obvezni ter anonimni.

Anketo o pedagoškem delu in obremenitvi študenti izpolnjujete po zaključku vsakega izpitnega obdobja oz. po opravljenih obveznostih pri posamezni učni enoti. Izpolnitev ankete je pogoj za vpis v višji letnik in jo je potrebno izpolniti najkasneje do pričetka e-vpisa.

Na vprašanja o izvedbi predmeta je potrebno odgovarjati realno, pri čemer je pomembno, da se upošteva ocenjevalna lestvica od -2 do 2, ter v čim večji meri poda opisno mnenje, saj lahko z obrazložitvijo za podano oceno bolj podrobno predstavite problematiko ter tako omogočite izboljšanje ter večjo kakovost študija.

S pomočjo rezultatov študentske ankete lahko organi univerze in članic ter posamezni učitelji in sodelavci izboljšujejo študijske programe, način njihove izvedbe in pedagoško delo. Anketa zagotavlja vzdrževanje in večanje kakovosti pedagoškega dela.

Rezultati študentske ankete se uporabljajo pri postopku habilitacije-pridobivanju akademskega naziva. Študentski svetovi na podlagi rezultatov študentske ankete izdelajo študentsko mnenje o pedagoški usposobljenosti, dekani pa vsako leto opravijo razgovor z 10 % najvišje in najnižje ocenjenimi učitelji na fakulteti.

Anketa o zadovoljstvu s študijem se izvaja po tem, ko študent diplomira oz. zaključi študij. Izpolnjena anketa predstavlja pogoj za izdajo potrdila o zaključku študija. Z izpolnitvijo ankete študenti podate mnenje o kakovosti študijskega programa, organizaciji in izvedbi, podpornih službah fakultete, prostorih in opremljenosti fakultete, dejavnikih zadovoljstva diplomantov s študijem in o pridobljenih kompetencah v času študija. Po izpolnjeni anketi se diplomantu v AIPSU odpre okno povabilo v Alumni klub fakultete ter Alumni klub UM.

Poziv k izpolnitvi ankete o zaposljivosti in zaposlenosti diplomantov UM bodo tisti, ki se bodo včlanili v Alumni klub fakultete in UM, prejeli po elektronski pošti eno leto in pol, nato pa 5 let po zaključku študija. Informacije, ki jih boste fakulteti in UM podali v okviru te ankete so informacije o potrebnem času do prve zaposlitve, vrsti in ustreznosti zaposlitve, ravni pirdobljenih in potrebnih kompetenc ter možnih razlogih, zakaj zaposlitev morda ni bila uspešno najdena.

Rezultati anket so faktor, ki pripomorejo k spremembam - vplivajo na študijske programe in njihovo izvedbo ter na pedagoško delo na splošno, zato je zaželeno, da ste pri odgovorih čim bolj natančni in dosledni.

Rezultati anket na Univerzi v Mariboru.