Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Tutorstvo

Tutorji študentje smo študentje višjih letnikov, ki vam bomo z veseljem pomagali, ko se kaj zatakne. Tudi mi smo bili enkrat bruci in imeli ogromno vprašanj o predmetih, izpitih, profesorjih, učilnicah, projektih in seveda tudi o najboljših študentskih čagah v mestu. Ker smo mi že šli skozi vse to, vam bomo sedaj s svojimi izkušnjami in znanjem, ki smo ga pridobili na našem faksu, z veseljem pomagali, svetovali in vas opozarjali na nevarnosti akademskega okolja.

Prav tako tutorji vse študente lepo vabimo na naše uradne tutorske ure, ki so vsak torek med 13.00 in 14.00 v prostoru A-309.

Tutorji nismo vaši učitelji ali inštruktorji ampak bi se še najlažje označili kot vaši novi prijatelji, ki vam bodo pomagali pri vašem študiju. Ne skrbi, ne grizemo! Tako da le pogumno poiščite želenega tutorja in ga vprašajte karkoli želite :)
Jernej Mlinarič

koordinator tutorjev, uvajalni tutor za magistrski študij in predmetni tutor za matematiko

jernej.mlinaricping@student.umpong.si

Sem študent 2. letnika mehatronike na magistrski stopnji in kot izkušen študent sem vam na voljo za vprašanja tako glede magistrskega študija kot tudi za vprašanja s področja matematike. 
Klavdija Petelin

Pomočnica koordinatorja tutorjev in uvajalna tutorka za TVO

klavdija.petelinping@student.umpong.si

Sem študentka 3. letnika TVO in uvajalna tutorka za ta program. Če se ti porajajo kakršna koli vprašanja, v zvezi s študijem ali obštudijskimi dejavnostmi, me brez skrbi kontaktiraj in z veseljem ti bom pomagala. Moj nasvet: sprašuj, raziskuj, potuj in uživaj!

 
Urška Butolen

Uvajalna tutorka za Erasmus in predmetna tutorka za matematiko 

urska.butolen1ping@student.umpong.si

Sem uvajalna tutorka za Erasmus študente. Kot študentka, ki se je pravkar vrnila iz Erasmus izmenjave, odgovarjam na vsa vprašanja glede Erasmus izmenjave. Kot predmetna tutorka za matematiko pa sem na voljo tudi za razne matematične probleme. 
Miha Donša

Predmetni tutor za energetiko

miha.donsaping@student.umpong.si

Pomagal vam bom poiskati odgovore na vsa vprašanja, ki si jih boste zastavili ali na morebitno zmedo, ki se zna pojaviti ob študiranju predmetov iz Energetskega, procesnega in okoljskega strojništva. Boljše je vprašat, kot pa ne-vedet.
Ana Gregor

Uvajalna tutorka za mehatroniko UN in VS

ana.gregorping@student.umpong.si

Sem študentka 2. letnika mehatronike in vem, da zna biti prvo leto študija včasih naporno. Pojavilo se ti bo ogromno vprašanj takšnih in drugačnih, zato smo tukaj tutorji, ki ti bomo z veseljem pomagali. Če se ti poraja vprašanje, me lahko kadarkoli kontaktiraš in pomagala ti bom najti odgovor.
Simon Hudales

Predmetni tutor za mehaniko

simon.hudalesping@student.umpong.si

Sem predmetni tutor za mehaniko in tukaj sem zato, da bi se lahko name obrnili s kakršnim koli vprašanjem povezanim s področjem mehanike.
Jani Humar

Predmetni tutor za materiale in tehniško dokumentacijo

jani.humarping@student.umpong.si

Razumevanje in iznajdljivost je veliko bolj koristno kot samo znanje.

 
Andreja Kumer

Predmetna tutorka za fiziko

andreja.kumerping@student.umpong.si

Sem študentka Gospodarskega inženirstva in predmetna tutorka za fiziko. Mislim, da je fizika pomembna v izobraževanju vsakega inženirja. V primeru težav me kontaktiraj, z veseljem bom priskočila na pomoč.
Simon Murko

Predmetni tutor za tehniško dokumentacijo in mehaniko 

simon.murko1ping@student.umpong.si

Sem študent 1. letnika magistrskega študija strojništvo. Na razpolago sem vam za vprašanja o tehniški dokumentaciji, mehaniki in seveda o študentskem življenju nasploh. 

 
Larisa Spasković

uvajalna tutorka za tekstilstvo

larisa.spaskovicping@student.umpong.si

Sem študentka OTM in sicer 2. letnika 2. stopnje, pa tudi uvajalna tutorka za smeri OTM in TTO. Če karkoli potrebuješ me kontaktiraj na moj e-mail naslov ali me dodaj na mojem FB profilu. Če bom le lahko, ti bom pomagala.


Jure Vinkovič

Uvajalni tutor za strojništvo UN

jure.vinkovic@student.um.si

Imaš kakršnokoli vprašanje glede študija in obštudijskih dejavnosti? Se bližajo kolokviji in izpiti ter ne veš kako bi se spoprijel z njimi? Potrebuješ pomoč pri katerem izmed predmetov in ne veš na koga bi se obrnil? Če si se našel med zgornjimi vprašanji, me lahko kontaktiraš, z veseljem ti bom priskočil na pomoč.

 
Nika Uzelac

Uvajalna tutorka za strojništvo VS

nika.uzelacping@student.umpong.si

Sem študentka 2. letnika magistrskega študija Gospodarskega inženiringa strojništva ter uvajalna tutorka strojništva VS, ki sem ga tudi sama obiskovala na dodiplomskem študiju. Pomagala vam bom odgovoriti na vsa vprašanja, ki se vam porajajo v zvezi s študijem, obštudijskim dogajanjem in ostalimi aktivnostmi.
Kristina Zidar

Uvajalna tutorka za gospodarsko inženirstvo – smer strojništvo

kristina.zidarping@student.umpong.si

Sem študentka 3. letnika smeri GING. Vem, da prehod iz dijaškega v študentsko življenje za marsikoga predstavlja velik izziv. Tako da če imaš kakšno vprašanje ali pa problem, me brez težav kontaktiraš, z veseljem ti pomagam.
PRAVILNIK TUTORSKEGA SISTEMA

Pravilnik tutorskega sistema FS UM


UVAJALNI TUTORJI

Vam bodo pomagali vstopiti v novo študijsko življenje in odgovarjali na splošna vprašanja. Na njih se lahko obrnete, ko vas bo zanimalo karkoli glede urejanja administrativnih zadev, vpisih v višje letnike, končevanju študija, o aktualnem dogajanju na fakulteti, o vključevanju v obštudijske dejavnosti, itd.


PREDMETNI TUTORJI

Vam bodo pomagali pri osvajanju in utrjevanju snovi. Ti tutorji so pravi naslov, ko se vam bo pri učenju kaj zataknilo in boste potrebovali dodatno razlago. Po želji bodo za vas organizirali tudi dodatne skupinske vaje za utrjevanje snovi.