Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Tutorstvo

Tutorji študentje smo študentje višjih letnikov, ki vam bomo z veseljem pomagali, ko se kaj zatakne. Tudi mi smo bili enkrat bruci in imeli ogromno vprašanj o predmetih, izpitih, profesorjih, učilnicah, projektih in seveda tudi o najboljših študentskih čagah v mestu. Ker smo mi že šli skozi vse to, vam bomo sedaj s svojimi izkušnjami in znanjem, ki smo ga pridobili na našem faksu, z veseljem pomagali, svetovali in vas opozarjali na nevarnosti akademskega okolja.

Prav tako tutorji vse študente lepo vabimo na naše uradne tutorske ure, ki so vsako prvo in tretjo sredo v mescu, med 8.30 in 9.30 na MsTeams. Koda za priključitev: fff4mib.


Tutorji nismo vaši učitelji ali inštruktorji ampak bi se še najlažje označili kot vaši novi prijatelji, ki vam bodo pomagali pri vašem študiju. Ne skrbi, ne grizemo! Tako da le pogumno poiščite želenega tutorja in ga vprašajte karkoli želite :)
Klavdija Petelin

Koordinatorica tutorjev in uvajalna tutorka za TVO

klavdija.petelinping@student.umpong.si

Sem študentka 1. letnika magistrskega študija tehniškega varstva okolja in uvajalna tutorka za ta program. Če se ti porajajo kakršna koli vprašanja, v zvezi s študijem ali ob študijskimi dejavnostmi, me brez skrbi kontaktiraj in z veseljem ti bom pomagala. 
Moj nasvet: sprašuj, raziskuj in uživaj! 

 
Ana Gregor

Pomočnica koordinatorice, uvajalna tutorka za mehatroniko UN in VS

ana.gregorping@student.umpong.si

Sem študentka 3. letnika mehatronike in vem, da zna biti prvo leto študija včasih naporno. Pojavilo se ti bo ogromno vprašanj takšnih in drugačnih, zato smo tukaj tutorji, ki ti bomo z veseljem pomagali. Če se ti poraja vprašanje, me lahko kadarkoli kontaktiraš in pomagala ti bom najti odgovor.
Andreja Kumer

Predmetna tutorka za fiziko

andreja.kumerping@student.umpong.si

Sem študentka 1. letnika magistrskega študija Gospodarsko inženirstvo in predmetna tutorka za fiziko. Mislim, da je fizika pomembna v izobraževanju vsakega inženirja, zato me v primeru težav kontaktiraj in z veseljem bom priskočila na pomoč. 
Jani Humar

Predmetni tutor za materiale in tehniško dokumentacijo

jani.humarping@student.umpong.si

Razumevanje in iznajdljivost je veliko bolj koristno kot samo znanje.

 
Simon Hudales

Predmetni tutor za mehaniko

simon.hudalesping@student.umpong.si

Sem predmetni tutor za mehaniko in tukaj sem zato, da bi se lahko name obrnili s kakršnim koli vprašanjem povezanim s področjem mehanike.
Simon Murko

Predmetni tutor za matematiko

simon.murko1ping@student.umpong.si

Sem študent 2. letnika magistrskega študija strojništvo. Na razpolago sem ti za pomoč pri matematičnih izzivih ali pri kakršnih koli drugih težavah, na katere si naletel.

 
Jernej Kralj

Predmetni tutor za tehniško dokumentacijo

jernej.kraljping@student.umpong.si

Sem študent 3. letnika strojništva, smer konstrukterstvo. V kolikor imaš kakšno vprašanje oz. potrebuješ ponovno razlago snovi me lahko kadarkoli kontaktiraš. Vsak začetek je težek, vendar skupaj nam bo uspelo.
Kristina Zidar

Uvajalna tutorka za GING-strojništvo

kristina.zidarping@student.umpong.si

Sem študentka smeri GING. Vem, da prehod iz dijaškega v študentsko življenje za marsikoga predstavlja velik izziv. Tako da če imaš kakšno vprašanje ali pa problem, me brez težav kontaktiraš, z veseljem ti pomagam.
Urška Butolen

Uvajalna tutorka za Erasmus in predmetna tutorka za matematiko 

urska.butolen1ping@student.umpong.si

Absolventka GING-a z številnimi izkušnjami s sodelovanjem na različnih projektih. Prvi letnik magistrskega študija sem uspešno zaključila v tujini, tako da sem ti na voljo za vse vprašanja v zvezi z magistrskim in ERASMUS študijem. Še vedno pa obvladam tudi matematiko, zato mi le pogumno piši, če imaš vprašanja.
Jure Vinkovič

Uvajalni tutor za strojništvo UN

jure.vinkovic@student.um.si

Imaš kakršnokoli vprašanje glede študija in obštudijskih dejavnosti? Se bližajo kolokviji in izpiti ter ne veš kako bi se spoprijel z njimi? Potrebuješ pomoč pri katerem izmed predmetov in ne veš na koga bi se obrnil? Če si se našel med zgornjimi vprašanji, me lahko kontaktiraš, z veseljem ti bom priskočil na pomoč.
Lavra Stančić

Uvajalna tutorka za TTO

lavra.stancicping@student.umpong.si

Sem študentka 2. letnika smeri ORI. Ob začetku tvoje študijske poti, sem ti na voljo za vsa vprašanja, ki se ti porajajo glede samega študija, študijske smeri, tekstilstva ali na splošno. Z veseljem ti bom skušala pomagati in svetovati. Želim ti uspešno, zanimivo in lepo študijsko leto.
Nika Uzelac

Uvajalna tutorka za strojništvo VS

nika.uzelacping@student.umpong.si

Sem absolventka magistrskega študija Gospodarskega inženiringa strojništva ter uvajalna tutorka strojništva VS, ki sem ga tudi sama obiskovala na dodiplomskem študiju. Pomagala vam bom odgovoriti na vsa vprašanja, ki se vam porajajo v zvezi s študijem, obštudijskim dogajanjem in ostalimi aktivnostmi.
Manja Umbreht

Predmetna tutorka za energetiko

manja.umbrehtping@student.umpong.si

Sem študentka 1. letnika magistrskega študijskega programa strojništvo in predmetna tutorka za energetiko. Tu sem zato, da vam odgovorim na vsa vprašanja v zvezi z Energetskim, procesnim in okoljskim strojništvom. Kontaktirajte me in skupaj bomo poiskali rešitev.


PRAVILNIK TUTORSKEGA SISTEMA

Pravilnik tutorskega sistema FS UM


UVAJALNI TUTORJI

Vam bodo pomagali vstopiti v novo študijsko življenje in odgovarjali na splošna vprašanja. Na njih se lahko obrnete, ko vas bo zanimalo karkoli glede urejanja administrativnih zadev, vpisih v višje letnike, končevanju študija, o aktualnem dogajanju na fakulteti, o vključevanju v obštudijske dejavnosti, itd.


PREDMETNI TUTORJI

Vam bodo pomagali pri osvajanju in utrjevanju snovi. Ti tutorji so pravi naslov, ko se vam bo pri učenju kaj zataknilo in boste potrebovali dodatno razlago. Po želji bodo za vas organizirali tudi dodatne skupinske vaje za utrjevanje snovi.