Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Tutorstvo

Tutorji študentje smo študentje višjih letnikov, ki vam bomo z veseljem pomagali, ko se kaj zatakne. Tudi mi smo bili enkrat bruci in imeli ogromno vprašanj o predmetih, izpitih, profesorjih, učilnicah, projektih in seveda tudi o najboljših študentskih čagah v mestu. Ker smo mi že šli skozi vse to, vam bomo sedaj s svojimi izkušnjami in znanjem, ki smo ga pridobili na našem faksu, z veseljem pomagali, svetovali in vas opozarjali na nevarnosti akademskega okolja.

Prav tako tutorji vse študente lepo vabimo na naše uradne tutorske ure, ki so vsako prvo in tretjo sredo v mescu, med 8.30 in 9.30 na MsTeams. Koda za priključitev: fff4mib.


Tutorji nismo vaši učitelji ali inštruktorji ampak bi se še najlažje označili kot vaši novi prijatelji, ki vam bodo pomagali pri vašem študiju. Ne skrbi, ne grizemo! Tako da le pogumno poiščite želenega tutorja in ga vprašajte karkoli želite :)
Ana Gregor

Koordinatorica tutorjev FS, uvajalna tutorka za mehatroniko UN in VS

ana.gregorping@student.umpong.si

Sem študentka prvega letnika magistrskega študija mehatronike in uvajalna tutorka za ta program. Vem, da zna biti prvo leto študija včasih naporno. Pojavilo se ti bo ogromno vprašanj takšnih in drugačnih, zato smo tukaj tutorji, ki ti bomo z veseljem pomagali. Če se ti poraja vprašanje, me lahko kadarkoli kontaktiraš in pomagala ti bom najti odgovor.
Blaž Kozjek

Uvajalni tutor za Okoljsko inženirstvo /TVO in predmetni tutor za fiziko 

blaz.kozjekping@student.umpong.si

Kot študent 3. letnika TVO/OI vem, da je prehod na fakulteto izjemno zahteven korak v življenju vsakega posameznika. Kot študent imaš neprimerljivo več avtonomije, a s tem tudi odgovornosti. Ker včasih morda še ne poznaš vseh odgovorov se ne boj in vprašaj. Na še tako preprosto ali zahtevno vprašanje, ti bom odgovoril po svojih najboljših močeh in upam, da ti bom lahko s tem vsaj za kanček olajšal študij.
Jernej Kralj

Uvajalni tutorza MAG-študije in predmetni tutor za tehniško dokumentacijo 

jernej.kraljping@student.umpong.si

Sem študent 1. letnika strojništva na drugi stopnji, smer konstrukterstvo. V kolikor imaš kakšno vprašanje oz. potrebuješ ponovno razlago snovi me lahko kadarkoli kontaktiraš. Vsak začetek je težek, vendar skupaj nam bo uspelo.
Rudolf-Leon Filip

Uvajalni tutor za mehatroniko UN in VS

rudolf.filipping@student.umpong.si

Sem študent 1. letnika magistrskega študija mehatronike in uvajalni tutor za mehatroniko UN in VS. Če se ti ob začetku študijske poti pojavi kakšno vprašanje ali težava, ti bom z veseljem priskočil na pomoč. 

 
Andreja Kumer

Uvajalna tutorkaza GING in predmetna tutorka za fiziko

andreja.kumerping@student.umpong.si

Sem študentka 2. letnika magistrskega študija Gospodarsko inženirstvo, uvajalna tutorka za ta program in predmetna tutorka za fiziko. GINGovka sem bila tudi na prvi stopnji, zato poznam tegobe s katerimi se soočate. V primeru težav me kontaktiraj in z veseljem bom priskočila na pomoč; hkrati pa ne pozabi, težav ni, obstajajo le izzivi.
Blaž Hanželič

Uvajalni tutor za strojništvo UN in predmetni tutor za mehaniko

blaz.hanzelicping@student.umpong.si

Sem študent 1. letnika magistrskega študija, smer konstrukterstvo. Sem uvajalni tutor za študente univerzitetnega programa strojništvo in hkrati uvajalni tutor za predmet mehanike. Če se ti med študijem pojavi kakršno koli vprašanje v zvezi z študijem, ti bom z veseljem odgovoril nanj. Želim ti uspešen študij.
Jaka Praper

Uvajalni tutor za strojništvo VS

jaka.praperping@student.umpong.si

Sem študent 1. letnika magistrskega študija Gospodarsko inženirstvo in sem uvajalni tutor VS strojništva. Iz izkušenj vem, da se prav v prvem letniku pojavi veliko vprašanj glede predmetov, profesorjev, načina dela in ostalih stvari. Ob kakršnemkoli vprašanju se lahko obrneš name in z veseljem ti bom pomagal.

 
Lavra Stančić

Uvajalna tutorka za TTO

lavra.stancicping@student.umpong.si

Sem študentka 3. letnika smeri ORI. Ob začetku tvoje študijske poti, sem ti na voljo za vsa vprašanja, ki se ti porajajo glede samega študija, študijske smeri, tekstilstva ali na splošno. Z veseljem ti bom skušala pomagati in svetovati. Želim ti uspešno, zanimivo in lepo študijsko leto.
Gregor Popič

Predmetni tutor za matematiko

gregor.popicping@student.umpong.si

Sem študent prvega letnika magistrskega študija mehatronike in sem predmetni tutor za matematiko. Za inženirje je razumevanje matematike ena ključnih zahtev v času študija in tudi kasneje v življenju. Če pri razumevanju snovi naletite na težavo, sem na voljo in bom pomagal po najboljših močeh.


PRAVILNIK TUTORSKEGA SISTEMA

Pravilnik tutorskega sistema FS UM


UVAJALNI TUTORJI

Vam bodo pomagali vstopiti v novo študijsko življenje in odgovarjali na splošna vprašanja. Na njih se lahko obrnete, ko vas bo zanimalo karkoli glede urejanja administrativnih zadev, vpisih v višje letnike, končevanju študija, o aktualnem dogajanju na fakulteti, o vključevanju v obštudijske dejavnosti, itd.


PREDMETNI TUTORJI

Vam bodo pomagali pri osvajanju in utrjevanju snovi. Ti tutorji so pravi naslov, ko se vam bo pri učenju kaj zataknilo in boste potrebovali dodatno razlago. Po želji bodo za vas organizirali tudi dodatne skupinske vaje za utrjevanje snovi.