Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Tutorstvo

Tutorji študentje smo študentje višjih letnikov, ki vam bomo z veseljem pomagali, ko se kaj zatakne. Tudi mi smo bili enkrat bruci in imeli ogromno vprašanj o predmetih, izpitih, profesorjih, učilnicah, projektih in seveda tudi o najboljših študentskih čagah v mestu. Ker smo mi že šli skozi vse to, vam bomo sedaj s svojimi izkušnjami in znanjem, ki smo ga pridobili na našem faksu, z veseljem pomagali, svetovali in vas opozarjali na nevarnosti akademskega okolja.

Za vas imamo tudi redne tutorske ure, ki bodo potekale ob ponedeljkih ob 15:00, razen ob praznikih in počitnicah. Tutorske ure bodo potekale tutorski pisarni, ki se nahaja v prostoru A-309. Tutorji smo tu, da vam pomagamo pri vprašanjih in težavah, ki se pojavijo med študijskim procesom. Ne bojte se obrniti direktno na nas; smo prijazni in vedno pripravljeni pomagati.

Poleg tega vas vabimo, da spremljate spletno stran FS UM in socialna omrežja Študentskega sveta in tutorjev FS, saj bomo tam objavljali morebitne spremembe v urniku tutorskih ur, posebne dogodke ter uporabne informacije za študente. Na ta način boste vedno ostali obveščeni o vsem, kar je pomembno za vaše študijij in obštudijske dejavnosti. Veselimo se vašega obiska in sodelovanja!Amadeja Prijatelj

Koordinatorka tutorjev in uvajalna tutorka za Erasmus 

Sem študentka dodiplomskega visokošolskega študijskega programa Tehnologije tekstilnega oblikovanja, in sicer študijske smeri Oblikovanje in razvoj izdelka. Sodelujem na različnih projektih in aktivno prestavljam študijski program na različnih mestih. Med študijem sem pridobila veliko mednarodnih izkušenj, saj sem se udeležila programov mobilnosti oziroma študijske izmenjave Erasmus+ in Ceepus. Sem ustvarjalna, komunikativna, vedno nasmejana »žurerka«, rada potujem po svetu ter se udeležujem raznih dirk in avto-moto zborov ter obiščem zanimive koncerte.

amadeja.prijateljping@student.umpong.si

 

 
Dominik Jurše

Uvajalni tutor za študijski program VS Strojništvo

Sem študent visokošolskega študijskega programa prve stopnje Strojništvo, smer Energetsko, procesno in okoljsko strojništvo. Navdušujejo me avtomobili predvsem njihova optimizacija. Prosti čas izkoristim za športne aktivnosti kot so fitnes, pohodništvo, obiskujem pa tudi razne avtomobilske dogodke. Veseli me delo v skupini na raznih projektih, rad delam z ljudmi in pomagam pri reševanju raznih problemov.

dominik.jurse1ping@student.umpong.si
Žan Gorenšek

Uvajalni tutor za študijski program UN Strojništvo in predmetni tutor za Fiziko  

Sem študent magistrskega študijskega programa Strojništvo, smer Konstrukterstvo. Med študijem si prizadevam redno opravljati vse svoje obveznosti, saj mi to omogoča boljšo organizacijo časa za druge dejavnosti. Moje največje zanimanje v strojništvu je področje projektiranja zapletenih mehanskih sistemov. Navdušen sem nad reševanjem problemov, ki se pojavijo pri takšnih projektih. V prostem času se rad ukvarjam s športom ali raziskujem različne hobije.

zan.gorensekping@student.umpong.si
Ben Šnajder

Uvajalni tutor za študijski program 1. in 2. stopnje Mehatronika ter predmetni tutor za Matematiko

Sem študent drugostopenjskega študijskega programa Mehatronika. Praktične izkušnje sem pridobil v različnih podjetjih, s področja avtomatizacije in robotike. Med študijem skušam vse obveznosti opraviti sproti. V prostem času pa se ukvarjam z različnimi športnimi aktivnostmi.

ben.snajderping@student.umpong.si

 
Matjaž Butolen

Uvajalni tutor za študijski program UN Gospodarsko inženirstvo in Strojništvo 

Sem študent univerzitetnega študijskega programa Gospodarsko inženirstvo ter uvajalni tutor za naveden program. Kot študent višjega letnika sem spoznal obveznosti in naloge študenta na naši fakulteti, zato vam bom z veseljem predal svoje znanje in z vami delil izkušnje, ki sem jih pridobil v teh letih šolanja na fakulteti. V primeru težav me kontaktirajte in z veseljem vam bom priskočil na pomoč.

matjaz.butolenping@student.umpong.si

 
Neja Veit

Uvajalna tutorka za študijski program UN Okoljsko inženirstvo   

Sem študentka univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Okoljsko inženirstvo, svojo pozornost pa usmerjam predvsem v sektor gradnje, kjer raziskujem nove možnosti na področju recikliranja gradbenih materialov in uspešne integracije le-teh v obstoječe gradbene procese. V prostem času rada odmislim vse izračune in skice, zato svinčnik v roki zamenjata kvačka in šivanka.

neja.veitping@student.umpong.si
Vitja Kos Krštinc

Uvajalni tutor za študijski program VS Tehnologije tekstilnega oblikovanja

Sem študent 3. letnika dodiplomskega visokošolskega študijskega programa Tehnologije tekstilnega oblikovanja, smer Materiali in tekstilne tehnologije. V preteklosti sem se pretežno ukvarjal z računalniško grafiko in oblikovanjem, medtem ko sedaj dajem večji poudarek na znanje iz področja tekstilnih materialov. V prostem času igram badminton in tenis, občasno tudi tečem in hodim v hribe. Zvečer so mi blizu dobre galerije, oblikovanje, branje in pisanje, le-te pa rad povežem s svojim znanjem 3D oblikovanja v svoje "od ideje do izdelka" projekte. V nočnem času pa sem večni navdušenec nad elektronsko glasbo.

vitja.kosping@student.umpong.si


Petra Polanec

Predmetna tutorka za Energetiko in uvajalna tutorka za tuje študente    

Sem študentka magistrskega študijskega programa Strojništvo, smer Energetsko, procesno in okoljsko strojništvo. Kot tuja študentka, se zavedam začetnih izzivov, povezanih z jezikom in prilagajanjem na novo študijsko okolje. Hkrati pa želim poudariti, da sem vedno na voljo tako tujim kot tudi slovenskim študentom, če potrebujete pomoč glede katerihkoli predmetov študijskega programa Strojništvo, pri predmetih, ki se nanašajo na energetsko, procesno in okoljsko strojništvo.    

petra.polanecping@student.umpong.si
Erik Rihter

Predmetni tutor za Tehniško dokumentacijo in računalniške simulacije

Sem študent drugostopenjskega študijskega programa Strojništvo, smer Konstrukterstvo. Na magisterij sem se vpisal iz visokošolskega študijskega programa prve stopnje Strojništvo, prav tako iz smeri Konstrukterstvo. Študijske obveznosti poskušam opravljat sproti, da je moje poletje kar se da brezskrbno. V prostem času se ukvarjam s 3D tiskanjem, kar zelo pride prav pri raznih študijskih projektih in seminarskih nalogah. Kolikor mi čas še dopušča pa se še ukvarjam s športom in rekreacijo.

erik.rihter1ping@student.umpong.si
PRAVILNIK TUTORSKEGA SISTEMA

Pravilnik tutorskega sistema FS UM


UVAJALNI TUTORJI

Vam bodo pomagali vstopiti v novo študijsko življenje in odgovarjali na splošna vprašanja. Na njih se lahko obrnete, ko vas bo zanimalo karkoli glede urejanja administrativnih zadev, vpisih v višje letnike, končevanju študija, o aktualnem dogajanju na fakulteti, o vključevanju v obštudijske dejavnosti, itd.


PREDMETNI TUTORJI

Vam bodo pomagali pri osvajanju in utrjevanju snovi. Ti tutorji so pravi naslov, ko se vam bo pri učenju kaj zataknilo in boste potrebovali dodatno razlago. Po želji bodo za vas organizirali tudi dodatne skupinske vaje za utrjevanje snovi.