Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Tutorstvo

Tutorji študentje smo študentje višjih letnikov, ki vam bomo z veseljem pomagali, ko se kaj zatakne. Tudi mi smo bili enkrat bruci in imeli ogromno vprašanj o predmetih, izpitih, profesorjih, učilnicah, projektih in seveda tudi o najboljših študentskih čagah v mestu. Ker smo mi že šli skozi vse to, vam bomo sedaj s svojimi izkušnjami in znanjem, ki smo ga pridobili na našem faksu, z veseljem pomagali, svetovali in vas opozarjali na nevarnosti akademskega okolja.

Prav tako tutorji vse študente lepo vabimo na naše uradne tutorske ure, ki so vsak torek med 13.00 in 14.00 v kabinetu Študentskega sveta FS (A-309).

Tutorji nismo vaši učitelji ali inštruktorji ampak bi se še najlažje označili kot vaši novi prijatelji, ki vam bodo pomagali pri vašem študiju. Ne skrbi, ne grizemo! Tako da le pogumno poiščite želenega tutorja in ga vprašajte karkoli želite :)


Seznam tutorjev na Fakulteti za strojništvo

Andrej Oprčkal
Koordinator tutorjev na Fakulteti za strojništvo
andrej.oprckalping@student.umpong.si

Tutorji nismo tukaj samo zato da vam pomagamo, ampak predvsem zato, da se med sabo tudi spoznamo in medgeneracijsko povežemo. Kajti če bomo dobro sodelovali že v času študija, bomo lahko to prakso prenesli tudi v poslovni svet po končani fakulteti. Če vas karkoli zanima, me kar kontaktirajte in vam bom z veseljem odgovoril.
Tejo Jehart
Uvajalni tutor za strojništvo VS in Erasmus študente
tejo.jehartping@student.umpong.si

Svoje študijsko življenje na Fakulteti za strojništvo sem popestril s številnimi obštudijskimi dejavnostmi kot so Formula Student, Erasmus+ izmenjava, ESN Maribor, Tutorstvo ter drugimi aktivnostmi, zato sem pravi vir informacij za vse, ki se na fakulteti še iščejo ali pa si že želijo dodatne popestritve študijskega odraščanja.

Andrej Bolčina
Uvajalni tutor za strojništvo UN
andrej.bolcinaping@student.umpong.si

Sem uvajalni tutor strojništva UN in vam bom poskušal odgovoriti na kakršnokoli vprašanje glede študija in obštudijskega življenja. Skozi ves študijski proces se zavzemam za uravnoteženo razmerje med družbo, študijem, zabavo, športom in delom. Menim, da to združuje dobrega inženirja in sočloveka, zato vam bom tako tudi poskušal svetovati.
Jernej Mlinarič
Uvajalni tutor za mehatroniko VS in UN
jernej.mlinaricping@student.umpong.si

Kot tutor pomagam brucem, da se lažje vklopijo v študijski proces, jim svetujem pri študijskih in obštudijskih dejavnosti, pomagam, ko se kaj zalomi in prisluhnem besedi, ki ni namenjena profesorjem.
Ana Pahič
Uvajalna tutorka za GING-strojništvo
ana.pahicping@student.umpong.si

Step out of your comfort zone.
Laura Jug
Uvajalna tutorka za TVO
laura.jugping@student.umpong.si

Sem Laura Jug, študentka 2. letnika magistrskega študijskega programa Tehniško varstvo okolja na Fakulteti za strojništvo. Skozi življenje in študijska leta me vedno vodi misel: Life begins at the end of your comfort zone. S to mislijo bi rada opogumila tudi ostale študente, predvsem bruce, ki so na začetku študijske poti, da izkoristijo študijska leta, tako, da se ne ustrašijo izzivov ampak se pogumno podajo v njih.
Anja Zagorc
Uvajalna tutorka za tekstilstvo
anja.zagorcping@student.umpong.si

Sem študentka 2. letnika magisterija Oblikovanje in tekstilni materiali. Moje obštudijske dejavnosti zajemajo raziskovanje konoplje, svile in izdelovanje multifunkcionalnih tamponov ter sodelovanje pri organizaciji (ne)kulturnih prireditev.

Anja Mauko
Uvajalna tutorka za magistrski študij
Predmetna tutorka za energetiko
anja.maukoping@student.umpong.si

Sem predmetna tutorka za smer energetiko, prav tako pa opravljam delo uvajalnega tutorja za magistrski študij strojništva. Cilj tutorstva je odgovoriti na vsa vprašanja študentov, ki se nanašajo na študij.
Luka Starčevič
Uvajalani tutor za magistrski študij
Predmetni tutor za materiale in tehniško dokumentacijo
luka.starcevicping@student.umpong.si

Študent 2 letnika magistrskega programa strojništvo, smer konstrukterstvo. Zraven študija posvečam veliko časa numeričnim simulacijam mehanike trdnin.

Urška Butolen
Predmetna tutorka za matematiko
urska.butolen1ping@student.umpong.si

V življenju želim biti vztrajna, dosegati cilje in biti srečna.
Kot pravi Tone Pavček:
»Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca.
...
A če ne prideš ne prvič ne drugič
do krova in pravega krova,
poskusi vnovič in zopet in znova.«
Marko Leskovar
Predmetni tutor za mehaniko in matematiko
marko.leskovar1ping@student.umpong.si

Sem predmetni tutor, zadolžen za Mehaniko in Matematiko, z veseljem pa pomagam tudi pri vseh vprašanjih glede ostalih predmetov. Name pa se lahko obrnete tudi vsi bodoči Erasmus+ študenti, saj sem eno leto preživel na izmenjavi. Nobeno vprašanje ni odveč.
Jani Humar
Predmetni tutor za energetiko, mehaniko in materiale
jani.humarping@student.umpong.si

Razumevanje in iznajdljivost je veliko bolj koristno kot samo znanje.


UVAJALNI TUTORJI

Vam bodo pomagali vstopiti v novo študijsko življenje in odgovarjali na splošna vprašanja. Na njih se lahko obrnete, ko vas bo zanimalo karkoli glede urejanja administrativnih zadev, vpisih v višje letnike, končevanju študija, o aktualnem dogajanju na fakulteti, o vključevanju v obštudijske dejavnosti, itd.


PREDMETNI TUTORJI

Vam bodo pomagali pri osvajanju in utrjevanju snovi. Ti tutorji so pravi naslov, ko se vam bo pri učenju kaj zataknilo in boste potrebovali dodatno razlago. Po želji bodo za vas organizirali tudi dodatne skupinske vaje za utrjevanje snovi.