Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Športnikom prijazno izobraževanje

Fakulteta za strojništvo prejela certifikat Športnikom prijazno izobraževanje

Olimpijski komite Slovenije je Univerzi v Mariboru, vključno s Fakulteto za strojništvo, podelil certifikat Športnikom prijazno izobraževanje.

Vrhunski športniki vlagajo večino časa in energije v športni trening in tekmovanja, zato so pogosto odsotni od pedagoškega procesa na vseh stopnjah izobraževanja, kar vpliva na uspešnost pri pridobivanju izobrazbe. Prepogosto se zgodi, da se vrhunski športniki ob zaključku športne kariere soočijo s težavami pri izgradnji izven-športne kariere, saj mnogi nimajo ustrezne izobrazbe in potrebnih izkušenj. Zato je pomembno, da si izobrazbo pridobijo v času, ko se tekmovalno ukvarjajo s športom. Izobraževalne institucije športnikom omogočamo prilagoditve, ki lahko olajšajo izobraževanje in pomagajo, da bodo kljub intenzivni vključenosti v vrhunski šport dosegli želeno poklicno izobrazbo. 

Fakulteta za strojništvo Univerze v Mariboru spodbuja športnike k pridobitvi posebnega statusa vrhunskega športnika, ki si ga lahko pridobijo na podlagi Pravilnika o študentih s posebnim statusom na Univerzi v Mariboru in ki jim omogoča prilagoditve študija za lažje usklajevanje časa študija in športnih obveznosti. Da Fakulteta za strojništvo nudi športnikom prijazno izobraževanje, potrjuje tudi pridobljen certifikat Športnikom prijazno izobraževanje, ki ga je Fakulteta za strojništvo skupaj z Univerzo v Mariboru, prejela s strani Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.