Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Računalništvo in internet

Računalniško opremo na fakulteti sestavljajo pretežno osebni računalniki (PC) z operacijskim sistemom Windows, nekateri laboratoriji pa uporabljajo predvsem za raziskovalne potrebe tudi delovne postaje z operacijskim sistemom Linux/Unix.

Vsi računalniki so vključeni v 10/100/1000 Mbit lokalno mrežo Ethernet, ki je z optičnimi vlakni povezana z univerzitetnim računalniškim omrežjem, le-to pa je preko vozlišča v Mariboru priključeno na hrbtenico Akademske in raziskovalne mreže Slovenije (ARNES), ki zagotavlja neprekinjeno in neposredno povezavo do interneta oz. vsega sveta.


Navodila za uporabo orodja MS TEAMS

Obveščamo vas, da vsa navodila za uporabo orodja MS TEAMS dobite na spletni povezavi: predavanjaonline.um.si, povzetek pa je dostopen tudi tukaj.

Snemanje je prepovedano! 138. člen Kazenskega zakonika (KZ-1) določa, da se kaznuje, kdor neupravičeno slikovno snema ali naredi slikovni posnetek drugega ali njegovih prostorov brez njegovega soglasja in pri tem občutno poseže v njegovo zasebnost ali kdor tako snemanje neposredno prenaša tretji osebi ali ji tak posnetek prikazuje ali kako drugače omogoči, da se z njim neposredno seznani.


Dodatne informacije

Vse dodatne informacije v zvezi z dostopom do računalnikov in interneta, o Računalniški učilnici ter o računalniški in večpredstavni opremi na Fakulteti za strojništvo ter o možnostih njene uporabe daje Robi Kuserbanj (kabinet B-203, tel. (02) 220 7696) vsak dan od 8. do 15. ure.