Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Fakulteta za strojništvo deluje kot znanstveno-raziskovalna in izobraževalna ustanova že več kot šest desetletij.

Sedaj izobražuje redne in izredne študente na dodiplomskem univerzitetnem študiju po programih Strojništva, Gospodarskega inženirstva-smer Strojništvo, Mehatronike, Okoljskega inženirstva ter Oblikovanja in tekstilnih materialov, na visokem strokovnem študiju pa po programih Strojništva, Mehatronike in Tehnologije tekstilnega oblikovanja. Na podiplomskem študiju imamo programe Strojništvo, Gospodarsko inženirstvo-smer Strojništvo, Mehatronika, Okoljsko inženirstvo, Inženirsko oblikovanje izdelkov ter Oblikovanje in tekstilni materiali.

Vedno intenzivnejše sodelovanje z gospodarstvom oz. prakso potrebuje pravilno znanstveno-raziskovalno usmerjenost fakultete, ker se dosežki raziskav vedno bolj prenašajo v različne veje slovenske strojne, kovinsko predelovalne in tekstilne industrije.

Fakulteta predstavlja na univerzi eno najuspešnejših članic tako po uspešnosti študentov, številu diplomantov na dodiplomskih in podiplomskih programih, po obsegu prihodka iz industrije, zelo dobri opremljenosti laboratorijev, ter mednarodno priznanih profesorjih in nenazadnje z izjemno dobro organizirano mednarodno menjavo in sodelovanjem. 

Fakulteta ima izdelano natančno vizijo razvoja, ki temelji predvsem na kakovosti vseh dejavnosti, ki jih razvija ter na rezultatih uspešnih evalvacij študijskih programov. Fakulteta vabi mlade moči - srednješolce na vpis v perspektivne študijske univerzitetne oz. visoke strokovne programe in veseli nas dejstvo, da narašča zanimanje srednješolcev za študijske programe fakultete.

Nagla gospodarska rast naše dežele, modernizacija opreme in proizvodnih procesov, zahtevajo nov, z obsežnim znanjem oborožen kader, kateremu bodo delovna mesta zagotovljena.