Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG


Dan FS 2018

Fakulteta za strojništvo Univerze v Mariboru je 28. novembra 2018 praznovala Dan fakultete.

 

Svečani dogodek je potekal že tretjič zapored.

Kljub nekaterim preprekam na naši fakulteti radi izpostavljamo uspešne zgodbe in naše dosežke. Zato smo na današnji dan podelili priznanja svojim zaposlenim, študentom ter poslovnim partnerjem, ki so in bodo tudi v prihodnje ponesli ime Fakultete za strojništvo in Univerze v Mariboru doma in po svetu.


Med študenti so priznanje prejeli Urška Butolen kot študentka leta ter skupina študentov, ki se je izkazala v okviru projekta Po kreativni poti do znanja na temo razvoja sistema strojnega vida za optimizacijo proizvodnega procesa.

Naša fakulteta sodeluje z veliko gospodarskimi družbami, ki izdatno podpirajo študijsko dejavnost na fakulteti. Zato smo podelili svečano listino Fakultete za strojništvo dolgoletnemu partnerju podjetju GKN Driveline d.o.o., s katerim sodelujemo na različnih področjih, omogočili pa so tudi prenovo ene izmed naših predavalnic. Direktor podjetja g. Peter Smole je zbrane tudi nagovoril.

Priznanja smo podelili več sodelavcem, in sicer Tatjani Knez za strokovno delo, članom Laboratorija za zahtevne inženirske simulacije in ekspreimentiranje za sodelovanje z gospodarstvom, prof. dr. Lidiji Fras Zemljič za raziskovalno delo ter dr. Robertu Hauku za pedagoško delo. V novi kategoriji Raziskovalec na začetku kariere je priznanje prejela dr. Selestina Gorgieva.

Letos pa smo ponovno podelili priznanje za življenjsko delo, ki ga je prejela prof. dr. Majda Sfiligoj Smole.

 

Več o dogodku si lahko preberete TUKAJ.

 

Fotografije: Gregor Harih in Uroš Apat