Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Študentske nagrade

Vesna ZADRAVEC  oktober 2017
   

Mesec oblikovanja 2017 (Zavod BIG)

Študentka Vesna ZADRAVEC je prejela nagrado za perspektivne na področju modnega oblikovanja. Oblikovala je izvirne produkte v okviru različnih projektov (Preslikave preteklosti, Stari-novi jeans, Oblikovanje kolekcije športnih funkcionalnih majic za Farko, Kontrasti, Konstrukcijske skice za fundus PMM, Eksterier Stičišče, Dotakni se umetnosti, itn.).


Lucie  GÖRLICHOVA  oktober 2017
   

Mesec oblikovanja 2017 (Zavod BIG)

Študentka Lucie GÖRLICHOVA je prejela nagrado za perspektivne na področju modnega oblikovanja. Oblikovala je izvirne modele v okviru različnih projektov (Rokodelska akademija 2, Mesec mode v Pokrajinskem muzeju, Expo Milano, Razvoj in projektiranje inteligentnih oblačil za otroke - pelerine, Razvoj funkcionalnih oblačil za paraplegike, Jugoslovanski Manchester) ter zasnovala trajnostno odgovorno kolekcijo oblačil in dodatkov, ki jih trži pod lastno blagovno znamko Luci.


SKUPINA ŠTUDENTK  januar 2017

Univerza v Mariboru

Študentke  Vanja AJD, Ana ĐURINEK, Mihaela EMERŠIČ, Anja FIRBAS, Lucie GÖRLICHOVA, Janja HARB, Monika HUDOURNIK, Špela JEREBIC, Ana KOŽUH, Maša LEMUT, Adrijana LILEK, Natalija PETKOVIĆ, Tina POMPE, Larisa SPASKOVIĆ, Nuša ŠIMUNIĆ, Klara ŠTAMPAR, Monika ŠUMAK, Heidi VIDMAJER so s strani rektorja Univerze v Mariboru prejele Perlachovo priznanje za dosežke na tekmovanjih, natečajih in druge dosežke (konference, sejmi, razstave, predstave) in sicer za predstavitev oblačilne podobe z modnimi dodatki (zračna čipka) na Ljubljanskem mesecu mode 2015, za razstavo del in plakatov z naslovom »Slovenija v čipki« na sejmu EXPO Milano 2015 ter za natečaj na Mesecu oblikovanja 2015, kjer so prejele nagrado Perspektivni na področju oblikovanja. 


Zala KONTREC  oktober 2016
   

Mesec oblikovanja 2016 (Zavod BIG)

Študentka Zala KONTREC je prejela nagrado za perspektivne na področju modnega oblikovanja. Oblikovala je izvirne modele na temo Kontrasti, svetilo na temo Arhitekture Maribora ter izdelke za projekt Skodelica kave


Andreja NAJVIRT  oktober 2016
   

Mesec oblikovanja 2016 (Zavod BIG)

Študentka Andreja NAJVIRT je prejela nagrado za perspektivne na področju modnega oblikovanja. Oblikovala je izvirne modele na temo Kontrasti. 


SKUPINA ŠTUDENTK  oktober 2015
   

Mesec oblikovanja 2015 (Zavod BIG)

Študentke  Vanja AJD, Ana ĐURINEK, Mihaela EMERŠIČ, Anja FIRBAS, Lucie GÖRLICHOVA, Janja HARB, Monika HUDOURNIK, Špela JEREBIC, Ana KOŽUH, Maša LEMUT, Adrijana LILEK, Natalija PETKOVIĆ, Tina POMPE, Larisa SPASKOVIĆ, Nuša ŠIMUNIĆ, Klara ŠTAMPAR, Monika ŠUMAK, Heidi VIDMAJER so prejele nagrado za perspektivne na področju modnega oblikovanja. Oblikovale in izdelale so modne dodatke v tehniki zračne čipke in v silhueti Slovenije. Modne dodatke so nosili predstavniki Slovenije na sejmu Expo Milano 2015


Lucie GORLICHOVA avgust 2016
   

Natečaj "Ekoci Green Design" (sejem Agra 2016)

Študentka Lucie GORLICHOVA je prejela drugo nagrado na sejmu Agra, kjer je sodelovala v okviru natečaja Ekoci Green Design.


Nataša MAJER  oktober 2015
   

Mesec oblikovanja 2015 (Zavod BIG)

Študentka Nataša MAJER je prejela nagrado za perspektivne na področju modnega oblikovanja. Prejela jo je za magistrsko delo z naslovom Fragmenti, ki predstavlja izvirno tekstilno slikanico. 


Sabina KAPUS junij 2014
   

Rokodelska akademija 2

Študentka Sabina KAPUS je po mnenju strokovne žirije in občinstva dosegla prvo mesto za oblačilni videz v okviru projekta Rokodelska akademija 2, ki spodbuja zavest o ohranjanju snovne in nesnovne rokodelske kulturne dediščine, prenaša znanja in veščine na mlajše generacije ter razvija nove in inovativne izobraževalne oblike.

 


Anja FIRBAS junij 2014
   

Rokodelska akademija 2

Študentka Anja FIRBAS je po mnenju strokovne žirije  dosegla prvo mesto za oblačilni videz za Center DUO Veržej v okviru projekta Rokodelska akademija 2, ki spodbuja zavest o ohranjanju snovne in nesnovne rokodelske kulturne dediščine, prenaša znanja in veščine na mlajše generacije ter razvija nove in inovativne izobraževalne oblike.

 


Anja PLETERŠEK junij 2014
   

Rokodelska akademija 2

Študentka Anja PLETERŠEK je po mnenju strokovne žirije  dosegla prvo mesto za oblačilni videz za Pomelaj v okviru projekta Rokodelska akademija 2, ki spodbuja zavest o ohranjanju snovne in nesnovne rokodelske kulturne dediščine, prenaša znanja in veščine na mlajše generacije ter razvija nove in inovativne izobraževalne oblike.

 


Kaja PEGAN junij 2014
   

Rokodelska akademija 2

Študentka  Kaja PEGAN je po mnenju občinstva dosegla drugo mesto za oblačilni videz za KP Goriško v okviru projekta Rokodelska akademija 2, ki spodbuja zavest o ohranjanju snovne in nesnovne rokodelske kulturne dediščine, prenaša znanja in veščine na mlajše generacije ter razvija nove in inovativne izobraževalne oblike.

 


Donjeta BYTYQI junij 2014
   

Rokodelska akademija 2

Študentka  Donjeta BYTYQI je po mnenju občinstva dosegla drugo mesto za olačilni videz za Pomurski muzej Murska Sobota v okviru projekta Rokodelska akademija 2, ki spodbuja zavest o ohranjanju snovne in nesnovne rokodelske kulturne dediščine, prenaša znanja in veščine na mlajše generacije ter razvija nove in inovativne izobraževalne oblike.

 


Petra GAŠPARIČ  januar 2014
   

Univerza v Mariboru

Študentka Petra GAŠPARIČ je prejela Perlachovo nagrado  s področja tehniških ved za najboljše raziskovalne in umetniške dosežke v študijskem letu 2014/15 za magistrsko nalogo z naslovom Študij postopka elektropredenja karboksimetilceluloznih vlaken z nano-hidroksiapatitom. V okviru raziskovalnega dela je razvila nov postopek izdelave kostnih implantatov iz nanokompozitnih vlaken iz biorazgradljive karboksimetil celuloze in nanodelcev hidroksiapatita, ki spada med kalcijeve fosfate in je najboljši sintetiziran približek naravnim trdim tkivom v človeškem telesu.