Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Zgodbe o uspehu

LUCIE GÖRLICHOVA  Samostojna podjetnica
   

 

Na študij oblikovanja in tekstilnih materialov sem se vpisala zaradi veselja do ustvarjanja in zanimanja do mode in modnega oblikovanja. Tekom študija sem imela možnost  spoznati več področij, od oblikovanja, tekstilne tehnologije do materialov. 

 

Več...

ANA KOŽUH Samostojna podjetnica

Na študij Oblikovanje in tekstilni materiali sem se vpisala, ker sem želela nekaj drugačnega. Prepričal me je kreativni duh programa in bolj osebni pristop poučevanja, saj je študentov malo. Med predavanji smo bili zato študentje in profesorji zelo povezani, kar prinaša celo vrsto pozitivnih izkustev.

Več ...

ANDREJA KRIŽANEC Plastika Skaza d.o.o.

Ko sem se vpisala na 1. stopnjo bolonjskega študijskega programa Oblikovanje in tekstilni materiali nisem natančno vedela, kaj od študija pričakovati. Bila sem prijetno presenečena. Študijske vsebine so bile zelo raznolike, saj smo spoznavali vse od različnih oblikovalskih pristopov, do naprednih in pametnih materialov. Mene so že od začetka bolj zanimali napredni materiali in študijski program mi je omogočal, da svoje želje uresničim tudi na 2. stopnji študija.

Več ...

MARKO MUNDA Konus Konex d.o.o.

Ko sem se vpisal na študij Oblikovanje in tekstilni materiali, nisem natančno vedel, kaj od študija pričakovati. Bil sem prijetno presenečen. V času študija je bila ustvarjena dobra in prijateljska klima s profesorji, ki so nam namenili veliko znanja kot tudi časa. Predvsem ustvarjalen sem bil v času magistrskega študija (program Oblikovanje in tekstilni materiali FS), kjer sem bil vključen v raziskovalne projekte.

Več ...

ANNA MARIA NOVINIĆ LISCA d.d.


Delo s tekstilnimi materiali me je že od nekdaj veselilo, zato sem se vpisala na študij Tehnologije tekstilnega oblikovanja, smer Materiali in tekstilne tehnologije. V času študija sem spoznala, kako potekajo procesi izdelave, obdelave in preskušanja različnih tekstilnih materialov. Poleg študija sem obiskovala tudi različne delavnice, na katerih sem po uspešnem opravljenem delu pridobila certifikate.

Več ...

TIJANA RISTIČ Tosama d.o.o

V času univerzitetnega študijskega programa Tekstilstvo sem bila popolnoma navdušena nad odprtostjo in prijaznostjo profesorjev. Predvsem mi je bila všeč aplikativna naravnanost v času študija, saj smo bili intenzivno vključeni v projektno raziskovalno delo. Osebno sem bila vključena v aplikativni projekt za podjetje Tosama, kar mi je omočilo tudi pridobitev njihove štipendije. Slednje je zaznamovalo mojo poklicno pot.

Več ...

ANDREJA SLAKONJA Podjetnica

Študij Tekstilstva na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru je bil prava izbira zame, saj so me že od nekdaj zanimala oblačila in vse povezano z njimi. Na delovnem mestu vodje prodajalne z oblačili je znanje o tekstilnih materialih in izdelkih, pridobljeno na fakulteti, pomembno pri svetovanju danes že dobro osveščenim strankam. Znanje, ki sem ga pridobila, je pomembno tudi pri organizaciji in vodenju dela in osebja prodajalne.

Več ...

ŽIGA SRBLIN SOVEN d.o.o.

Svojo poslovno pot sem izbral nenavadno hitro, že v 3. razredu osnovne šole, ko so se starši pričeli ukvarjati s tekstilno dejavnostjo. Nenehno sem bil prisoten tako pri samih procesih predelave tekstilnih surovin, kot tudi pri posodabljanju strojnih linij za predenje in tkanje. Z očetom sva sama popravljala stroje, jih posodabljala in izboljševala. To je spodbudilo mojo željo po znanju s področja tekstilstva. Praksa je namreč bila, manjkala je še tista prava teorija, ki pojasni, kako in zakaj vse na področju tekstilstva pravilno deluje.

Več ...

SMILJAN TOMAŽIČ A & E Europe, sukanci d.o.o

Ko sem se vpisal na študij Tehnologije tekstilnega oblikovanja  nisem točno vedel, kaj od študija pričakovati. Kaj kmalu sem ugotovil, da študij ni samo oblikovanje ter šivanje, ampak vsebuje tudi predmete tehničnih in naravoslovnih znanj. Še posebej so me zelo fascinirala predavanja pri predmetih, kot so: nauk o barvah, preiskave vlaknatih materialov, tehnologije plemenitenja, saj smo v okviru laboratorijskih vaj teorijo podprli s praktičnimi vajami. 

Več ...

JASNA TOMPA UM, Fakulteta za strojništvo

Po končanem visokošolskem študijskem programu Tekstilstvo na Fakulteti za strojništvo, sem študij nadaljevala še na drugi stopnji bolonjskega študijskega programa Oblikovanje in tekstilni materiali, na smeri Tekstilni materiali, saj sem smatrala, da bo možnost zaposlitve s pridobljeno višjo izobrazbo, večja. 

Več ...