Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG


Dan FS 2016

Fakulteta za strojništvo Univerze v Mariboru praznuje Dan fakultete

Na današnji dan smo podelili priznanja svojim zaposlenim, študentom ter poslovnim partnerjem, ki so in bodo tudi v prihodnje ponesli ime Fakultete za strojništvo in Univerze v Mariboru doma in po svetu. Med študenti so priznanje prejeli  Mateja Potočnik kot študentka leta ter ekipa Formula Student v kategoriji izjemni raziskovalni ali umetniški dosežek študentov. Naša fakulteta sodeluje z veliko gospodarskimi družbami, ki izdatno podpirajo študijsko dejavnost na fakulteti. Zato smo podelili svečano listino Fakultete za strojništvo dolgoletnemu partnerju podjetju Olma d.o.o. iz Ljubljane. Priznanja smo podelili več sodelavcem, in sicer Janez Čepu za strokovno delo, prof. dr. Bojanu Ačku za sodelovanje z gospodarstvom, prof. dr. Karin Stani Kleinschek za raziskovalno delo ter prof. dr. Karlu Gotlihu za pedagoško delo. Podelili pa smo tudi priznanje za življenjsko delo, ki ga je prejel zaslužni prof. dr. Jože Flašker. Le-ta se je v svojem govoru zahvalil v imenu vseh prejemnikov priznanj ter poudaril, da mora biti v pedagoško, raziskovalno in razvojno delo fakultete usmerjeno na študente, katerih naloga je, da pridobljeno znanje uporabijo v praksi in prispevajo k blaginji države.

Dekan Fakultete za strojništvo je v svojem slavnostnem nagovoru poudaril, da fakulteta kljub finančnim razmeram, ki visokemu šolstvu še vedno niso naklonjene, uspešno izpolnjuje svoje poslanstvo. Povedal je, da je glavni namen obeleževanja dneva fakultete predvsem ta, da se ozremo nazaj na prehojeno pot v preteklem letu, pogledamo s kakšnimi izzivi smo se spopadali in kako smo bili pri tem uspešni, ter da tistim, ki so pri tem na posameznih področjih z rezultati svojega dela izstopali, podelimo priznanja, se jim zahvalimo za njihov trud, hkrati pa spodbudimo ostale sodelavce in študente k še bolj zavzetemu delu. Izrazil je prepričanje, da bo odnos letošnjih nagrajencev do dela na fakulteti izziv za vse ostale, da bomo delali še bolje v dobrobit fakultete in univerze. Kot dokaz, da tudi univerza dobro delo na Fakulteti za strojništvo prepoznava in ceni, je na koncu svojega nagovora izpostavil še nedavno podelitev najvišjega priznanja univerze – častnega doktorata upokojenemu sodelavcu fakultete prof. Vojku Pogačarju!

Čeprav je fakulteta svoj dan, Dan Fakultete za strojništvo, praznovala prvič v svoji zgodovini, smo prepričani, da bo ta prireditev postala tradicionalna.

 

 Maribor, 25. 11. 2016

 

Več o slavnostni prireditvi si lahko preberete TUKAJ.