University of Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG


Dan FS 2019

27. novembra 2019 smo praznovali - Dan Fakultete za strojništvo 2019

Kljub nekaterim preprekam na naši fakulteti radi izpostavljamo uspešne zgodbe in naše dosežke. Zato smo na današnji dan podelili priznanja svojim zaposlenim, študentom ter poslovnim partnerjem, ki so in bodo tudi v prihodnje ponesli ime Fakultete za strojništvo in Univerze v Mariboru doma in po svetu.

Med študenti so priznanje prejeli Marko Zadravec kot študent leta ter skupina študentov, ki se je izkazala v okviru projekta razvoja radijsko vodenega letalskega modela Aeronavtičnega društva Univerze v Mariboru (ADUM).

Naša fakulteta sodeluje z veliko gospodarskimi družbami, ki izdatno podpirajo študijsko dejavnost na fakulteti. Zato smo podelili svečano listino Fakultete za strojništvo dolgoletnemu partnerju podjetju BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje., s katerim sodelujemo na različnih področjih, omogočili pa so tudi prenovo ene izmed naših predavalnic. Direktor podjetja g. Matija Petrin je zbrane tudi nagovoril.

Priznanja smo podelili več sodelavcem, in sicer mag. Frančišku Tašnerju za strokovno delo, doc. dr. Tomažu Vuhererju za sodelovanje z gospodarstvom, prof. dr. Zoranu Renu za raziskovalno delo, doc. dr. Gregorju Harihu kot raziskovalcu na začetku kariere, prof. dr. Mateju Vesenjaku in doc. dr. Luciji Črepinšek Lipuš za pedagoško delo. V novi kategoriji Priznanje FS za inovacijo poslovnih procesov je prejemnik Robi Kuserbanj. Letos pa smo ponovno podelili priznanje za življenjsko delo, ki ga je prejel zasl. prof. dr. Alojz Križman.

 

Več o dogodku si lahko preberete TUKAJ.

Fotografije: Tina Podkrajšek Kotnik