Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Modna revija Moda in mladi 2019

V Pokrajinskem muzeju Maribor se je z modno revijo Moda in mladi zaključil že tradicionalni Mesec mode v muzeju. Sodelovali so dijaki dveh srednjih šol (SŠOF, SŠOM) ter treh fakultet (FS, NTF, FD). Revija je pokazala izvirne in zanimive kreacije, ki so jih ustvarjalci realizirali tekom študijskega leta.

Iz Fakultete za strojništvo, Univerze v Mariboru so sodelovali študenti študijskega programa Tehnologije tekstilnega oblikovanja. Letošnje kreacije so posvetili temi Refleksije. Izhodišče za ustvarjanje so bili različni pomeni besede, ki so jih preoblikovali v bogate oblike, strukture in barvne kombinacije. Sodelovali so študenti: Tamara Grašič, Barbara Pučko, Mergime Rexhaj, Jan Sadek, Anja Stajnko, Monika Kuharič, Sara Kurbus, Klara Štampar, Andreja Žunko.
Študentom so bili v pomoč mentorji, pri oblikovanju doc. dr. Sonja Šterman in mag. Silva Kreševič Vraz, pri realizaciji modelov izr. prof. dr. Andreja Rudolf in mag. Marta Abram Zver, tehnična pomoč Sanja Veličkovič, ing. tek. konf. tehnol.. Obutev je študentom posodilo podjetje Alpina, d. o. o..

Fotografije: Univerza v Mariboru