University of Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Bosi. Obuti. Sezuti.

 

Alpina x generation Z, slovenski dizajn izven okvirjev

 

Vljudno vabljeni na avtorsko razstavo Bosi. Obuti. Sezuti., ki jo je pripravila dr. Janja Žagar. V Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani bo na ogled do decembra 2020.

Študenti študijskih programov Tehnologije tekstilnega oblikovanja in Inženirsko oblikovanje izdelkov, ki delujeta v okviru Fakultete za strojništvo Univwerze v Mariboru, so v preteklem študijskem letu sodelovali pri razvoju obutve za žirovsko podjetje Alpina. Pomemben vidik sodelovanja pomeni združevanje teoretičnih znanj in praktičnih izkušenj, ki so jih študentje pridobili v posameznih fazah razvoja projekta. Kreativni pristop in izkušnje zaposlenih so rodili rezultate, ki so študentom dali vpogled v specifično oblikovanje za modno industrijo, podjetju Alpina pa možnost pridobivanja svežih idej in spoznavanja potencialnih sodelavcev.

Vodja projekta in mentorica: doc. dr. Sonja Šterman

Sodelavca: doc. dr. Jasmin Kaljun, dr. Andrej Cupar

Sodelujoči študenti: Anja Stajnko, Mergime Rexhaj, Jan Sadek, Monika Kuharič, Barbara Pučko, Jasna Štampfer, Tijana Todorović, Milica Kosanović, Mirnes Bajić, Nejc Dornik, Aleš Gradišnik, Monika Hudournik, Rok Kladnik, Uroš Rozmarič, Metod Levart in Vesna Zadravec.

Sodelujoči pri razvoju in izdelavi modelov iz podjetja Alpina: Andreja Kopač, Jana Kavčič, Damjan Gantar, Marjeta Sporiš, Irena Strel, Urška Pagon, Tit Ivančič, Nives Markelj, Polona Eržen, Rebeka Snoj, Anja Jurjevčič.

Lepo vabljeni!