Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

RIUM

RAZISKOVALNA INFRASTRUKTURA UNIVERZE V MARIBORU

          

Raziskovalna oprema je nabavljena v okviru projekta »Nadgradnja nacionalnih raziskovalnih infrastruktur – RIUM«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
www.eu-skladi.si

 

UM je v fazi izvedbe večjega infrastrukturnega projekta RIUM za nabavo nove vrhunske znanstvenoraziskovalne opreme, ki bo umeščena v obstoječe objekte univerze. S tem bo bistveno nadgrajena obstoječa raziskovalna infrastruktura na naslednjih prednostnih raziskovalnih usmeritvah UM: Napredni materiali in tehnologije, Zdravje in varna hrana, Pametni energetski in krožni sistemi.

 

Z investicijo bo raziskovalcem UM in tudi drugim slovenskim raziskovalcem zagotovljena uporaba najsodobnejše znanstvenoraziskovalne opreme po načelu odprtega dostopa, s tem bo njihovo delo temeljilo na bistveno povečanih znanstvenoraziskovalnih zmogljivostih. Oprema RIUM bo prav tako prispevala k povečanju obsega in kakovosti razvojno-raziskovalnih projektov ter bistveno pripomogla k širšemu razvoju specifičnih kadrov, saj bo zagotavljala široko dostopnost za namene izobraževanja in usposabljanja.

RIUM je neposredno potrjen projekt na podlagi poziva Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Sledi celostni viziji mednarodne konkurenčnosti raziskav, inovacij in tehnološkega razvoja v skladu s področji Strategije pametne specializacije Slovenije (S4). Za UM pomeni RIUM realizacijo prvega investicijskega projekta širše zastavljenega programa Inovativne odprte tehnologije – IOT. Potrebe raziskovalcev po znanstvenoraziskovalni opremi so bistveno večje, tako je predvidena nadgradnja z investicijskima projektoma RIUM 2 in INNOVUM.

 

Dobavljena raziskovalna oprema RIUM, programska orodja, seznam načrtovane opreme RIUM.