Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

O okoljskem inženirstvu

Univerzitetni študijski program Okoljsko inženirstvo je zasnovan v skladu z najnovejšimi trendi na področju tehnike varovanja okolja in reševanja problemov že onesnaženega okolja. Posebna pozornost je namenjena preprečevanju onesnaženja zraka, vodnih virov in tal ter ravnanju z odpadki. Program je usklajen z evropskimi smernicami na področju okoljskih tehnologij, ki študentom omogoča vključevanje v mednarodno študijsko izmenjavo, diplomantom pa je na voljo široko področje zaposlitvenih možnosti.

Zakaj je ta študij pravi zate? Ker ti ni vseeno za usodo okolja in kvaliteto življenja, ker znaš kreativno razmišljati in ti naravoslovje in tehnika nista tuja in ker imaš možnost s študijem Okoljskega inženirstva nadaljevati na podiplomskem magistrskem oz. doktorskem študiju Tehniškega varstva okolja.

Študij Okoljsko inženirstvo, ki vam ga predstavljamo na teh spletnih straneh, vas bo, bodoče inženirje, oborožil z znanjem za prihodnost, da bomo s skupnimi močmi obvarovali Zemljo in jo bodočim rodovom zapustili čisto in zdravo.


 


Naši študentje o nas
Okoljsko inženirstvo (oki.fs.um.si)