Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

 

V svojem bistvu je inženirstvo uporaba znanosti v iskanju
kreativnih praktičnih rešitev. Gre za plemenit poklic.

Kraljica Elizabeta II

 

Dragi zdajšnji in bodoči študenti,
dragi partnerji,
dragi kolegi,

biti inženir je izzivov polno in zahtevno delo. Soočali se boste z nepredvidljivimi okoliščinami, težavnimi nalogami in neizogibnimi neuspehi. Spet in spet. In spet. Vendar pa biti inženir prinaša tudi veliko zadovoljstva. Dovoli nam iskanje “nemogočih” rešitev. Doseganje tistega, kar se je vsem drugim zdelo nemogoče. Ustvarjanje zaupanja vase.

Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru je v interesu vseh nas iskanje poklicne popolnosti, in najboljše možnosti za dosego tega cilja imamo, če delujemo kot ekipa. Naše zaupanje polagamo drug v drugega in dajemo vse od sebe za to, da bi obdržali najvišje standarde poučevanja in učenja ter bili odgovorni in spoštovani člani družbe. Moč ekipe je v tem, da nikoli ne obupa. Včasih sprejmemo nepriljubljeno odločitev, izberemo ozko pot, vendar hkrati vedno ocenimo dane razmere in se vprašamo: “Kaj lahko jaz storim za rešitev tega problema? Kako lahko jaz pomagam?” Tako rastemo.

Da izpopolnimo sebe, potrebujemo druge. Če opravljamo svoje delo, predano služenje poklicu, potem postanemo člani družine. V imenu svoje ekipe vam izrekam dobrodošlico na naši Fakulteti za strojništvo in vam želim, da kot inženirji sprejmete izziv postati najboljša možna verzija “vas samih”. Okoli nas je mnogo izzivov, ki potrebujejo rešitve in ne morejo biti ustrezno rešeni brez pomembnega prispevka visoko izobraženih in usposobljenih strojnikov. Postanite in ostanite del naše družine, ekipe, ki želi ustvariti boljši jutri za vse. Skupaj zmoremo!

 

red. prof. dr. BOJAN DOLŠAK, univ. dipl. inž. str.
dekanDekan

red. prof. dr. Bojan Dolšak

Prostor: J2-229/6

Telefon: +386 (0)2 220 7691

bojan.dolsak@um.si