Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

 

Spoštovane in spoštovani,

Fakulteta za strojništvo s svojo široko paleto znanj in izkušenj, vrhunskim kadrom, izjemnim izobraževalnim, znanstveno-raziskovalnim in razvojnim delom povezuje tradicijo s potrebami sodobne družbe. Ustvarja nove generacije inženirk in inženirjev, plemeniti znanost, povezuje akademsko sfero z gospodarstvom, soustvarja tehnološki napredek in vpliva na širše okolje ter trajnostni razvoj. Naše diplomantke in diplomanti so na trgu delovne sile zelo iskan in zaposljiv kader. Študentkam in študentom pa ne nudimo le visoko strokovnega znanja in praktično uporabnih veščin, ampak spodbujamo tudi številne obštudijske dejavnosti in aktivno študentsko življenje, s čimer bogatimo ter širimo njihova obzorja. 

V življenju tako prejmemo različna priznanja, diplome in nagrade za naše dosežke na področju izobraževalne oziroma karierne poti. Negovati in ceniti pa moramo tudi področja, za katera ne dobimo formalnih potrdil, a so enako pomembna – družina, partnerstvo, prijateljstvo. Ljudje in odnosi, ki nas izpopolnjujejo, so kot gorivo za dobro počutje, motivacijo in ustvarjalno energijo. Kvalitetni, spoštljivi in sodelovalni odnosi lahko tako iz dobrega naredijo odlično, iz nemogočega mogoče, iz težkega lahko, iz strahu pogum, iz problema izziv in iz posameznika ekipo.

Vsak na naši fakulteti je del skupne slike in s svojo pripadnostjo edinstveno prispeva h klimi, dogajanju in medsebojnim odnosom. Če vse skupaj nosi pozitiven predznak, je zagotovljen uspeh, vrhunski rezultati in stalna kakovost. S svojim delovanjem in mednarodno povezanostjo tlakujemo pot odličnosti z visokimi izobraževalnimi in raziskovalnimi cilji, ustvarjamo vključujoč prostor, spodbujamo raznolikost in sodelovanje ter skrbimo, da inženirke in inženirji soustvarjamo boljšo prihodnost.
 

red. prof. dr. Matej Vesenjak,
dekan Fakultete za strojništvo
 

 Dekan

red. prof. dr. Matej Vesenjak

Prostor: B-313

Telefon: +386 (0)2 220 7501

tajnistvo.fs@um.si