Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG


Obvestilo

Rok za prijavo tem zaključnih del na študijskih programih 1. in 2. stopnje

V skladu s Pravilnikom o postopku priprave in zagovora zaključnega dela prve in druge stopnje Univerze v Mariboru mora namreč študent študijskega programa prve ali druge stopnje začeti s postopkom prijave teme zaključnega dela v obdobju, ki je za opravljanje zaključnega dela določeno z akreditiranim študijskim programom, vendar najkasneje v prvi polovici zadnjega semestra zadnjega letnika študija oz. ko po akreditiranem študijskem programu opravi toliko obveznosti, kot članice določijo s svojimi pravili. Če študent teme ne prijavi v roku, ki ga določijo članice, ga pristojni referat pozove, da to stori v roku 15 dni od prejema poziva. V kolikor študent v roku dveh let od zaključka zadnjega letnika ne bo zagovarjal teme zaključnega dela, se mu lahko v primeru spremembe študijskega programa določijo nove obveznosti, ki jih bo moral opraviti pred zaključkom študija.

Rok za prijavo tem zaključnih del zaključnih letnikov študijskih programov 1. in 2. stopnje je 24. maj 2024.

Najkasneje do tega datuma morate Prijavo teme zaključnega dela in Dispozicijo zaključnega dela (obrazci so dosegljivi na spletni strani FS UM – Študij – Dokumentarno središče), na podlagi predhodnega dogovora in uskladitve z mentorjem/somentorjem, oddati v referat in sicer po elektronski pošti na naslov:

Vloga mora biti pred oddajo oz. prijavo teme pregledana in podpisana s strani mentorja/-ev in somentorja/-ev (mentor mora podpisati tudi dispozicijo zaključnega dela).

Rok za izdelavo zaključnega dela je nato eno leto od izdaje sklepa o zaključnem delu (natančen datum roka za oddajo končnega zaključnega dela bo naveden v sklepu o zaključnem delu, ki ga boste prejeli po obdelavi vaše vloge prijavljene zaključne teme).

Zaključno delo mora biti v celoti napisano in pripravljeno v skladu z Navodili za pripravo zaključnega dela 1. in 2. stopnje FS

Kadar se vsebina naloge nanaša na podatke podjetij morate ob oddaji končne verzije zaključnega dela obvezno oddati tudi podpisano soglasje odgovorne osebe podjetja (obrazec Soglasje podjetja).

Prosimo, da se v zvezi s prijavo teme zaključnega dela in vseh postopkov v zvezi s pripravo dela in zaključkom študija, natančno seznanite z naslednjimi dokumenti:

Smernice za pripravo in zagovor zaključnega dela 1. in 2. stopnje FS

Postopki od prijave teme do zaključka študija

Navodila za pripravo zaključnega dela 1. in 2. stopnje FS

Hkrati vas obveščamo, da je Senat Fakultete za strojništvo prav tako že potrdil skrajne roke, do katerih je potrebno diplomirati v primeru nadaljevanja študija na študijskih programih 2. in 3. stopnje Fakultete za strojništvo. Informacije so že objavljene na naši spletni strani (oglasna deska za študente).

Vljudno prosimo, da k prijavi zaključne teme in pripravi zaključnega dela pristopite čimprej in tako pravočasno zaključite študijske obveznosti in v roku zaključite vpisani študijski program.

V pomoč pri zaključevanju vašega študija, bomo za vas v mesecu marcu 2024 izvedli predavanje »Noč pisanje diplome«, v okviru katerega bodo predstavljene vse ključne informacije, ki jih potrebujete za pripravo zaključnega dela in nadaljevanja študija na podiplomskih študijskih programih.

V primeru kakršnihkoli vprašanj glede prijave tem in kasnejše oddaje nalog smo vam v referatu vedno na voljo. Obrnete se lahko na:

  • go. Urško Tiršek, strokovno sodelavko za redni dodiplomski študij 1. stopnje (email: urska.tirsekping@umpong.si , tel. št.: 02 220 7504);
  • go. Sandro Flamiš, strokovno sodelavko za izredni dodiplomski študij 1. stopnje in podiplomski študij 2. stopnje (email: sandra.flamisping@umpong.si, tel. št.: 02 220 7505).