Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG


Novica

Ekipa študijskega programa GING prepričljivo zmagala

V iskanju rešitev za medijsko hišo VEČER

 

Študenti so iskali rešitve in odgovore na vprašanje, kako naj medijska hiša Večer učinkovito doseže mlade uporabnike.

Tekmovanje se je odvijalo na Ekonomsko poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, kjer je potekal teden inoviranja in kariernega ustvarjanja FutureForge. Študentje so v okviru projekta cel teden reševali številne kompleksne poslovne izzive.

V okviru MediaMagnet Heckatona je sodelovalo več ekip (tudi iz tujine), med katerimi je najbolj navdušila in si prislužila zmago ekipa študijskeda programa Gospodarsko inženirstvo, ki ga izvajata fakultete EPF, FS in FGPA.

Pojasnili so, da imajo nekatere medijske vsebine oziroma aplikacije dodano vrednost, za kar bi bili pripravljeni tudi plačati:

"Predlagali so razvoj spletnega središča ali aplikacije, ki bi bila center dogajanja in bi vsebovala vse, kar mladi želijo. Bila bi prilagojena študentom in njihovim potrebam, pri tem izpostavijo nasvete za reševanje stanovanjske politike ali iskanje zaposlitve. Mlade zanimajo še potovanja, možnosti investiranja, zdravo življenje, pa različni družabni dogodki. Predvsem si želijo ciljanih vsebin, do katerih pridejo brez veliko klikanja in iskanja informacij po spletu.

Aplikaciji bi lahko bile dodane novice, vendar znova na prilagojen način. V mislih imajo predvsem videe, da jim ni treba brati besedila. Takšne, ki jih informirajo v zgolj petnajstih sekundah. "Trend se obrača in mladi ne gledamo več televizije, namesto tega uporabljamo mobilne telefone. TV gledamo samo še, ko spremljamo kak šport v živo ali morda soočenja pred volitvami," so pojasnili študentje. Raziskave kažejo, da tako imenovani "reali" prevzemajo funkcijo tradicionalnega teksta, študenti pa bi po vzoru družbenih omrežij želeli še več personaliziranih vsebin in več podkastov, pri katerih bi smeli goste sami izbirati." (Večer, 23. 4. 2024)

Ekipo sestavljajo študenti: Žan Vengust, Špela Rojc, Simon Srebot, Kristjan Veberič in Darjan Štajnmec.

 

Čestitamo!

 

Več o dogodku si lahko preberete TUKAJ.