Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Tutorstvo

Tutorji študentje smo študentje višjih letnikov, ki vam bomo z veseljem pomagali, ko se kaj zatakne. Tudi mi smo bili enkrat bruci in imeli ogromno vprašanj o predmetih, izpitih, profesorjih, učilnicah, projektih in seveda tudi o najboljših študentskih čagah v mestu. Ker smo mi že šli skozi vse to, vam bomo sedaj s svojimi izkušnjami in znanjem, ki smo ga pridobili na našem faksu, z veseljem pomagali, svetovali in vas opozarjali na nevarnosti akademskega okolja.

Prav tako tutorji vse študente lepo vabimo na naše uradne tutorske ure, ki so vsak torek med 11.00 in 12.00 v prostoru J2-128/4.

Tutorji nismo vaši učitelji ali inštruktorji ampak bi se še najlažje označili kot vaši novi prijatelji, ki vam bodo pomagali pri vašem študiju. Ne skrbi, ne grizemo! Tako da le pogumno poiščite želenega tutorja in ga vprašajte karkoli želite :)


Seznam tutorjev na Fakulteti za strojništvo

Andrej Oprčkal

Koordinator tutorjev na FS
Uvajalni tutor za magistrski študij

andrej.oprckalping@student.umpong.si

Tutorji nismo tukaj samo zato da vam pomagamo, ampak predvsem zato, da se med sabo tudi spoznamo in medgeneracijsko povežemo. Kajti če bomo dobro sodelovali že v času študija, bomo lahko to prakso prenesli tudi v poslovni svet po končani fakulteti. Če vas karkoli zanima, me kar kontaktirajte in vam bom z veseljem odgovoril.
Rok Zdolšek

Uvajalni tutor za strojništvo VS in UN
Predmetni tutor za področje tehniške dokumentacije in mehanike

rok.zdolsekping@student.umpong.si

Sem predmetni tutor za področje mehanike in tehniške dokumentacije. Pomagal vam bom odgovoriti tudi na ostala morebitna vprašanja, ki se tičejo študentskega življenja znotraj in zunaj predavalnice.

 
Andrej Bolčina

Uvajalni tutor za strojništvo VS in UN
Predmetni tutor za področji materialov in matematike

andrej.bolcinaping@student.umpong.si

Sem uvajalni tutor strojništva UN/VS in vam bom poskušal odgovoriti na kakršnokoli vprašanje glede študija in obštudijskega življenja. Skozi ves študijski proces se zavzemam za uravnoteženo razmerje med družbo, študijem, zabavo, športom in delom. Menim, da to združuje dobrega inženirja in sočloveka, zato vam bom tako tudi poskušal svetovati.
Jernej Mlinarič

Uvajalni tutor za mehaniko VS in UN
Pomočnik koordinatorja tutorjev FS

jernej.mlinaricping@student.umpong.si

Kot tutor pomagam brucem, da se lažje vklopijo v študijski proces, jim svetujem pri študijskih in obštudijskih dejavnosti, pomagam, ko se kaj zalomi in prisluhnem besedi, ki ni namenjena profesorjem.
Ana Pahič

Uvajalna tutorka za GING-strojništvo

ana.pahicping@student.umpong.si

Step out of your comfort zone.
Klavdija Petelin

Uvajalna tutorka za TVO

klavdija.petelinping@student.umpong.si

Sem študentka 2. letnika TVO in uvajalna tutorka za ta program. Če se ti porajajo kakršna koli vprašanja, v zvezi s študijem ali obštudijskimi dejavnostmi, me brez skrbi kontaktiraj in z veseljem ti bom pomagala. Moj nasvet: sprašuj, raziskuj, potuj in uživaj!
Kristina Olovec

Uvajalna tutorka za tekstilstvo

kristina.olovecping@student.umpong.si

Sem študentka 2. letnika magisterija Oblikovanje in tekstilni materiali. Moje obštudijske dejavnosti zajemajo raziskovanje konoplje, svile in izdelovanje multifunkcionalnih tamponov ter sodelovanje pri organizaciji (ne)kulturnih prireditev.

 
Žiga Časar

Uvajalni tutor za magistrski študij
Predmetni tutor za energetiko

ziga.casarping@student.umpong.si

Vse v povezavi z vprašanji iz Energetskega, procesnega in okoljskega strojništva, ter mednarodnimi izmenjavami in praktičnimi usposabljanji. Najdete me v J2-128/4 večino časa ali pa v bližini fakultete na pivu.
Simon Zidar

Erasmus tutor
Predmetni tutor za tehniško dokumentacijo

simon.zidarping@student.umpong.si

Dober naslov za dobra vprašanja. Posebno za tista v zvezi s tehniško dokumentacijo ali izmenjavami.

 
Uroš Filipič

Predmetni tutor za matematiko in energetiko

uros.filipicping@student.umpong.si

Sem predmetni tutor za matematiko in energetiko. Pomembnejše od naučenega je razumevanje, še pomembnejša pa je sprostitev ob študiju. Študiraj sproti in z razumevanjem, če ne razumeš se obrni name, obenem pa ne pozabi, da se živi samo enkrat.
Jani Humar

Predmetni tutor za mehaniko, materiale in tehniško dokumentacijo

jani.humarping@student.umpong.si

Razumevanje in iznajdljivost je veliko bolj koristno kot samo znanje.
UVAJALNI TUTORJI

Vam bodo pomagali vstopiti v novo študijsko življenje in odgovarjali na splošna vprašanja. Na njih se lahko obrnete, ko vas bo zanimalo karkoli glede urejanja administrativnih zadev, vpisih v višje letnike, končevanju študija, o aktualnem dogajanju na fakulteti, o vključevanju v obštudijske dejavnosti, itd.


PREDMETNI TUTORJI

Vam bodo pomagali pri osvajanju in utrjevanju snovi. Ti tutorji so pravi naslov, ko se vam bo pri učenju kaj zataknilo in boste potrebovali dodatno razlago. Po želji bodo za vas organizirali tudi dodatne skupinske vaje za utrjevanje snovi.