Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Laboratorij za tekstilne tehnologije in računalništvo v tekstilstvu

Laboratorij za tekstilne tehnologije in računalništvo v tekstilstvu se vključuje v raziskovalno delo Inštituta za inženirske materiale in oblikovanje in pedagoško delo Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje.

Področje tekstilnih tehnologij predstavlja nadaljevanje tradicije raziskovanja in razvoja na področjih tekstilno mehanskih tehnologij in procesov, predvsem procesov izdelave predivnih prej in pletiv. Raziskovalne aktivnosti na področju predenja so usmerjene v kakovostno in cenovno optimiranje mešanice prediv in napovedovanje rezultirajočih mehanskofizikalnih in vizualnih lastnosti predivnih prej ob upoštevanju robnih pogojev predilnega procesa.

Raziskave na področju računalništva v tekstilstvu so usmerjene predvsem na področje vizualizacije linijskih in ploskih tekstilij, oblačil in drugih tekstilnih form. Razvojno delo laboratorija podpira inoviranje tekstilno mehanskih procesov predenja in pletenja z uvajanjem ustreznih računalniško podprtih informacijskih sistemov. Laboratorij se aktivno vključuje v domače in mednarodne raziskovalne projekte.

Vodja laboratorija: red.prof. dr. Zoran Stjepanovič


Laboratorij za tekstilne tehnologije in računalništvo v tekstilstvu (lttrt.fs.um.si)