Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG


Obvestilo

Zdravstvena oskrba za študente

Spoštovane študentke in študentje, seznanjamo vas z dopisom Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor v zvezi z zdravstveno oskrbo študentk in študentov Univerze v Mariboru v času študija. Pomembna novost je, da ambulanta za študente na lokaciji »Pri parku« v okviru Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor ne obstaja več, zato vas vljudno prosimo, da si zdravstvene storitve uredite v skladu z navodili iz dopisa.

Nenadno zboleli ali poškodovani študenti, ki v Mariboru nimate izbranega osebnega zdravnika, se za zdravniško pomoč, v kolikor gre za nujno življenje ogrožajoče stanje, lahko obrnete na katerokoli ambulanto družinske medicine, oziroma na ambulanto Splošne nujne medicinske pomoči, ki deluje v UKC Maribor.

V skladu s 7. tč. 252 člena Pravil OZZ (obvezno zdravstveno zavarovanje) je pacient dolžan plačati v celoti ceno vsake storitve pri zdravniku, ki ni njegov osebni ali uradno nadomestni zdravnik, razen v primeru nujnega zdravljenja ali nujne medicinske pomoči.

Vsem študentom zaradi lažjega poteka dela priporočamo, da za čas trajanja študija poskrbijo za izbiro novega osebnega zdravnika na področju Maribora (prenos zdravstvene kartoteke od sedanjega izbranega osebnega zdravnika), saj so s tem upravičeni do rednih storitev iz naslova pravic obveznega zdravstvenega zavarovanja brez doplačila.

Prosimo, da se natančno seznanite z vsemi informacijami obvestila o zdravstveni oskrbi študentov, ki je na voljo na tej povezavi.