Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Vstop v visokošolske zavode - PCT POGOJ

Spoštovani-e študenti-tke,

Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 146/2021, spremembe in dopolnitve 149/2021, spremembe in dopolnitve št. 152/2021), vstop v prostore visokošolskih zavodov dovoljuje le osebam, ki izpolnujejo pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran)!

V skladu z določili Odloka študenti, ki ne izpolnjujejo pogoja P - prebolel, C -cepljen, obvezno izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega ali študijskega programa.

Študentom pripada pet testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih sama ali njeni starši ali zakoniti zastopniki pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja ali po predložitvi potrdila o šolanju in osebnega dokumenta, če je oseba tujec in nima kartice zdravstvenega zavarovanja. Če je oseba študent, udeleženec izobraževanja odraslih, udeleženec športnih programov ali športno rekreativne dejavnosti, poleg kartice zdravstvenega zavarovanja predloži tudi potrdilo o šolanju in osebni dokument oziroma potrdilo o udeležbi v športnih programih ali športno rekreativni dejavnosti.

 PCT pogoj se preverja na vhodih v prostore visokošolskega zavoda. V kolikor pogoja ne izpolnjujete in želite pogoj »T« izpolnjevati s samotestiranjem, vas bo osebje na vhodu napotilo v prostor, ki je na fakulteti namenjen za samotestiranje študentov. Vljudno vas prosimo, da v lekarni predhodno dvignete teste za samotestiranje in jih prinesete s seboj.

Za namen dokazovanja samotestiranja mora študent voditi evidenčni list, ki vsebuje datum samotestiranja, rezultat testa in podpis študenta, s katerim jamčite za verodostojnost podatkov na evidenčnem listu.
Vsi ostali, ki izpolnjujete pogoj P ali C, le-to dokazujete z EU digitalnim potrdilom.

POMEMBNO: V primeru dokazovanja pogoja »T« s samotestiranjem za študente velja, da lahko samotestiranje uveljavljajo tako v prostorih fakultet kot tudi v prostorih knjižnic, študentskih domov, UŠC Leona Štuklja ipd. Študentje se samotestirajo le enkrat tedensko, in sicer ne glede na to, ali so se samotestirali v prostorih fakultete oz. študentskih domov. Študentje, ki se samotestirajo, morajo imeti za potrebe dokazovanja izpolnjevanja pogoja PCT evidenčne liste vedno pri sebi.

V primeru pozitivnega rezultata mora testirana oseba obvezno obvestiti osebnega zdravnika, ki jo napoti na potrditev z metodo PCR in se za čas pridobitve rezultata mora samoizolirati.

Navodila za samotestiranje.

Vstop v visokošolske zavode je dovoljen le popolnoma zdravim osebam. Hkrati vas obveščamo, da je v notranjih prostorih nošenje mask še vedno obvezno ves čas prisotnosti, prav tako je pred vstopom v prostore obvezno razkuževanje rok.

Več informacij na naši spletni strani Ukrepi v času pojavljanja koronavirusa.

O vsakršni spremembi odlokov in navodil, ki jih bomo prejeli s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter rektorata Univerze v Mariboru, vas bomo obvestili.