Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Vpis v višji letnik - od 1. avgusta do 26. septembra 2019 do 23:59

Vpisi v višje letnike potekajo v mesecu AVGUSTU in SEPTEMBRU
(1. avgust 2019 do 26. september 2019 do 23.59).

eVpis za vpis v višje letnike bo aktiviran 1. avgusta 2019  in bo omogočen do 26. septembra 2019 do 23.59. e-vpis je obvezen za vse študente dodiplomskega in podiplomskega študija.

K eVpisu pristopite preko svojega AIPS računa. Med eVpisom boste izvedli naslednje postopke:

  • pred izvedbo eVpisa izpolnite ankete, ki so  pogoj za nadaljnji postopek vpisa,
  • izpolnite vpisni list (vpis morebitnih sprememb),
  • izberete vrsto vpisa: vpis v višji letnik, vpis v absolventa, ponavljanje letnika ali podaljšanje statusa  (* Ponovni vpis V2 in Podaljšanje statusa samo na podlagi odobritve KŠZ!),
  • izberete smer študija oziroma izbirne predmete (če je potrebno);
    Pred izbiro Izbirnih predmetov se natančno seznanite z Navodili za izbirne predmete,
    Nabor izbirnih predmetov z učnimi vsebinami najdete v Katalogu bolonjskih predmetov, teme predmeta Projektno delo so na voljo na spletni strani FS, vsebine obštudijske dejavnosti so na voljo na spletni strani UM.
  • ko zaključite z vpisom, vpisni list POTRDITE in natisnite v PDF formatu OBOJESTRANSKO. Vpisni list obvezno podpišite in oddajte v nabiralnik pri vratih referata FS ali pošljite po pošti.

Dokumentacijo za vpis oddate v mesecu avgustu in septembru 2019, najkasneje do petka, 27. 9. 2019.

Referat mora vaš vpisni list prejet najkasneje do navedenega datuma (27. 9. 2019), ne glede na način oddaje (nabiralnik referata ali po pošti).

Dokumentacija za vpis mora vsebovati potrjen in podpisan vpisni list.
V primeru, da ste izbrali izbirni predmet Projektno delo, morate k vpisnemo listu priložiti tudi podpisan in potrjen  obrazec Izjava o prijavi na projektPrav tako omenjen obrazec oddate vsi, ki imate predmet Projektno delo kot obvezni predmet programa. Obrazec mora biti obvezno podpisan s strani mentorja-ev posamezne projektne teme.

Potrdila o vpisu ter potrdilo o opravljenih študijskih obveznostih lahko dvignete v referatu za študijske in študentske zadeve v času uradnih ur, in sicer s ŠTUDENTSKO IZKAZNICO in POTRDILOM O PLAČILU VPISNINE. Ob prevzemu vpisnih potrdil boste dobili tudi nalepko za študentsko izkaznico za novo študijsko leto.


Vpisnino plačate izključno samo na podlagi računa, ki ga boste po oddaji vaše vpisne dokumentacije v referatu, prejeli domov po pošti. Račun, na katerem bodo navedeni vsi podatki za plačilo vpisnine, poravnate v najkrajšem možnem času.  Po plačilu le-tega lahko s predložitvijo potrdila o plačilu,  v referatu dvignete vsa potrdila.

Študenti, ki boste na Komisijo za študijske zadeve oddali prošnjo za napredovanje v višji letnik, prošnjo za ponavljanje letnika ali prošnjo za podaljšanje statusa, šele po in v primeru odobritve pravtako opravite eVpis in oddate dokumentacijo najkasneje do 27. 9. 2019. V primeru, da eVpisa ne boste opravili in oddali vpisnega lista, vaš vpis ne bo opravljen, ne glede na to, če vam je prošnja za vpis bila odobrena. Odobritev KŠZ ne pomeni avtomatskega vpisa! Za pridobitev statusa v študijskem letu 2019/2020 je eVpis in oddaja vpisne dokumentacije obvezna za vse!

Rok za oddajo prošenj za Komisijo za študijske zadeve je 16. september 2019!