Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Vpis v višje letnike v študijskem letu 2024/2025

VPIS V VIŠJE LETNIKE V ŠTUDIJSKEM LETU 2024/2025

eVpis bo aktiviran 16. avgusta 2024 in bo omogočen do 25. septembra 2024 do 23.59 ure. eVpis je obvezen za vse študente dodiplomskega in podiplomskega študija.

K eVpisu pristopite preko svojega AIPS računa. Med eVpisom boste izvedli naslednje postopke:

  • pred izvedbo eVpisa izpolnite ankete, ki so pogoj za nadaljnji postopek vpisa,
  • izpolnite vpisni list (vpis morebitnih sprememb),
  • izberete vrsto vpisa: vpis v višji letnik, vpis v absolventski staž, ponavljanje letnika ali podaljšanje statusa  (* Ponovni vpis V2 in Podaljšanje statusa je možno samo na podlagi odobritve KŠZ!),
  • izberete smer študija oziroma izbirne predmete (če je potrebno). Nabor izbirnih predmetov z učnimi vsebinami najdete na spletni strani moja.UM (študijski programi). Teme izbirnega predmeta Projektno delo so na voljo na spletni strani FS, nabor predmetov Kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti pa je na voljo na spletni strani UM: Obštudijska dejavnost (um.si).
  • ko zaključite z vpisom, vpisni list POTRDITE in natisnite v PDF formatu OBOJESTRANSKO. Vpisni list obvezno podpišite in pošljite priporočeno po pošti (Pošta Slovenije) na naslov: Fakulteta za strojništvo, Referat, Smetanova ulica 17, 2000 Maribor ali oddate  v nabiralnik pri vratih Referata FS (pred prostorom B-105).

Dokumentacijo za vpis pošljete v mesecu avgustu in septembru 2024, pri čemer mora biti pošta dostavljena v Referat FS najkasneje do petka, 27. 9. 2024.

Referat mora torej vašo vpisno dokumentacijo prejeti najkasneje do navedenega datuma (27. 9. 2024), zato morate biti pozorni na to, da boste dokumentacijo za vpis oddali na pošto pravočasno.

Dokumentacija za vpis mora vsebovati: potrjen in podpisan vpisni list, obrazec prijave za projektno delo (v kolikor ste predmet izbrali oziroma v kolikor je to vaš obvezni predmet), obrazec prijave na obštudijsko dejavnost (v kolikor ste se za to odločili), ter študentsko izkaznico.

Obrazec prijave za predmet Projektno delo mora biti obvezno podpisan s strani mentorja-ev posamezne projektne teme.

Potrdila o vpisu, potrdilo o opravljenih študijskih obveznostih ter študentsko izkaznico z nalepko novega študijskega leta boste prejeli po pošti.

Prispevki ob vpisu bodo zaračunani po vpisu, v skladu z Navodili o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Mariboru.

Študenti, ki boste na Komisijo za študijske zadeve oddali prošnjo za napredovanje v višji letnik, prošnjo za ponavljanje letnika ali prošnjo za podaljšanje statusa, boste v primeru odobritve vpisa prav tako opravili eVpis do 25. 9. 2024 do 23:59 ure in poslali oz. oddali dokumentacijo za vpis, ki  jo mora Referat prejeti najkasneje do petka, 27. 09. 2024.

V primeru, da eVpisa ne boste opravili in poslali vpisnega lista, vaš vpis ne bo opravljen, ne glede na to, če vam je prošnja za vpis bila odobrena. Odobritev KŠZ ne pomeni avtomatskega vpisa! Za pridobitev statusa v študijskem letu 2024/2025 je eVpis in oddaja vpisne dokumentacije obvezna za vse!