Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Vpis sprejetih novincev prvega prijavnega roka 1. stopnje

Vpis sprejetih kandidatov prvega prijavnega roka za vpis na redni študij dodiplomskih študijskih programov 1. stopnje Fakultete za strojništvo, bo potekal 9., 10. in 13. avgusta 2018. Točen termin vašega vpisa bo naveden v vabilu za vpis, ki ga boste s pripadajočo dokumentacijo prejeli po pošti s strani Fakultete za strojništvo in sicer v zadnjem tednu julija 2018.

 Ob vpisu prinesite s seboj:

  • osebni dokument,
  • 1x barvna fotografija 3,5 x 4,5 cm
  • izpolnjen vpisni list (izpolnite ga v skladu s priloženimi navodili, že izpolnjene podatke pa preverite in morebitne napake popravite),
  • izpolnjen obrazec za izdajo študentske izkaznice – na prvi strani izpolnite osebne podatke in obrazec podpišite, na drugi strani se ponovno podpišite in nalepite barvno fotografijo velikosti 3,5 x 4,5 cm,
  • original spričevalo in obvestilo o uspehu zaključka srednješolskega izobraževanja (samo za vpogled),
  • original in kopijo spričevala o dodatno opravljenem maturitetnem predmetu (v primeru, če ste ga opravljali),
  • izpolnjeno naročilnico za študijsko gradivo (če ste se za to odločili),
  • kemični svinčnik (kulico).

Vpisnina za 1. letnik znaša 25 € in jo boste plačali po opravljenem vpisu na osnovi prejetega računa! Potrdila o vpisu boste prejeli po pošti, vendar šele po plačani vpisnini.

Kandidati, ki so zaključili srednješolsko izobraževanje pred 1. 6. 2018, morajo predložiti še naslednje: izpisnico iz študijskega programa (če ste bili vpisani redno ali izredno; vpis brez izpisnice ni možen!).

Kandidati, ki so enkrat že ponavljali ali enkrat že zamenjali redni študijski program, se na redni študij lahko vpišejo, vendar je v skladu s 77. členom Zakona o visokem šolstvu potrebno plačati šolnino in sicer po Ceniku UM za tekoče študijsko leto.

Prosimo, da se termina, na katerega ste vabljeni na vpis, dosledno držite. V kolikor se vabilu za vpis ne boste odzvali, bomo smatrali, da ste odstopili od vpisa. Vaše vpisno mesto se bo kot prosto vpisno mesto preneslo v 2. prijavni rok.

Če se vpisa ne morete udeležiti osebno, lahko vpis uredi vaš pooblaščenec, ki mora obvezno predložiti vaše pooblastilo in kopijo vašega osebnega dokumenta. Pooblaščenec lahko na osnovi vašega pooblastila uredi vpis, ne more pa se podpisati v vašem imenu, kjer je zahtevan lastnoročni podpis. Sami boste morali v referatu naknadno osebno urediti manjkajoče formalnosti.

Hkrati vas obveščamo, da bo 28. 9. 2018 na Fakulteti za strojništvo (v predavalnici Borut Pečenko) ob 13. uri potekal  »Uvajalni seminar – pozdrav novincem 1. stopnje«. Udeležba uvajalnega seminarja na Fakulteti za strojništvo je obvezna. V okviru uvajalnega tedna za študente novince, bodo potekale številne aktivnosti tudi v okviru celotne Univerze v Mariboru. Program bo objavljen na spletnih straneh Univerze v Mariboru in Fakultete za strojništvo.

Študenti novinci dodiplomskih študijskih programov se imate prav tako možnost udeležiti Uvajalnih tečajev iz predmetov Mehanika/Statika in trdnost, Matematika, Tehniška dokumentacija, ki bodo potekali v času od 17. do 27. 9. 2018. Več o tem na naši vstopni spletni strani (online prijave od 1. avgusta do 10. septembra 2018).

Začetek rednih predavanj bo 1. 10. 2018, po urnikih objavljenih na spletni strani FS UM.