Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Ukinitev Tiska po naročilu (TPN) in uvedba e-gradiv FS

Obveščamo vas, da se z novim študijskim letom ukinja storitev tiska po naročilu študijskih gradiv FS (TPN), v okviru katerega ste študenti imeli možnost naročiti študijsko gradivo Fakultete za strojništvo.

S študijskim letom 2021/2022 bo TPN nadomestil sistem e-gradiv, pri čemer je cena prispevka za dostop bistveno ugodnejša, kot je bil predhodni strošek posameznih naročil gradiv tiska po naročilu. Prispevek dostopa do e-gradiv FS, v višini 45 €, se s študijskim letom 2021/2022 naprej, v skladu s sklepom Poslovodnega odbora FS z dne 13. 7. 2021, zaračuna vsem študentom rednega študija 1. in 2. stopnje. Študentom ponovnega vpisa v letnik in študentom s podaljšanim statusom letnika, ki bodo ob prvem vpisu v posamezni letnik plačali dostop do e-gradiva FS, se bo dostop do e-gradiv omogočil brezplačno. Prav tako se bo omogočil brezplačen dostop do e-gradiv FS absolventom, ki bodo ob vpisu v zaključni letnik plačali dostop do e-gradiv in vsem izrednim študentom, saj je prispevek dostopa že vključen v šolnino letnika.

Študenti boste predračun za plačilo prispevka za dostop do e-gradiv FS prejeli skupaj s položnico vpisnine.
Na podlagi opravljenega plačila predračuna, vam bo s 1. oktobrom omogočen dostop do online uporabe študijskega gradiva v tekočem študijskem letu, torej do 30.9.
Gradivo bo dostopno le kot e-študijsko gradivo, prenos in tisk ne bo možen.