Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Roki za diplomiranje za vpis na podiplomske študijske programe FS UM

Spoštovane študentke in študenti,

tole sporočilo je namenjeno predvsem tistim študentom, ki se želite letos septembra vpisati na naše podiplomske študijske programe.

Na razpolago je en prijavni rok za vpis na podiplomske študijske programe UM in sicer:

  • od objave razpisnega besedila do najkasneje 8. septembra 2019.

Le v primeru, če bodo prosta vpisna mesta še ostala, se bo morebiti razpisal še en prijavni rok, ki bo trajal od 23. septembra do 24. septembra 2019 do 12. ure.

Če se želite vpisati na podiplomske študijske programe FS v okviru prve prijave, morate opraviti zagovor zaključnega dela  in predložiti dokazila najkasneje do 12. septembra 2019.

Če se želite vpisati na podiplomske študijske programe FS v okviru morebitnega dodatnega prijavnega roka, morate opraviti zagovor zaključnega dela najkasneje do 24. septembra 2019

Hkrati vas seznanjamo s spremembo 70. člena Zakona o visokem šolstvu, ki določa, da študentom študijskih programov 1. in 2. stopnje, status preneha ob zaključku študijskega leta in ne z dnem diplomiranja. To pomeni, da vam status študenta ostane do 30. 9. tekočega študijskega leta, ne glede na datum vašega diplomiranja. 

Zagovori na študijskih programih 1. stopnje bodo:

22. in 29. avgust, ter 5., 12. in 24. september 2019

Zagovori na študijskih programih 2. stopnje bodo:

28. avgust, 11. in 23. september 2019.

V obeh primerih morate pred oddajo zaključnega dela opraviti vse s študijskim programom predpisane obveznosti (izpite, praktično usposabljanje …).

Iz vsega do sedaj napisanega vidite, da so skrajni roki za zagovor zaključnega dela relativno zgodnji. Ne pozabite, da morajo tudi mentorji imeti dovolj časa, da pregledajo zaključna dela, posredujejo pripombe, in na koncu odobrijo zaključno delo. Zato vam svetujemo, da pričnete s pripravo zaključnih del v času, ki je tudi na vaših urnikih predviden za pisanje zaključnega dela (mesec maj in junij).

Pripravili smo vam prenovljena navodila in predloge za pripravo zaključnih del, ki jih najdete na naslovu: http://www.fs.um.si/studij/dokumentarno-sredisce/.  

Vljudno vas prosimo, da upoštevate zgoraj navedene omejitve in časovne roke.

Vpis na študijski program 2. stopnje Mehatronika bo v študijskem letu 2019/2020 potekal na Fakulteti za strojništvo, zato se je za vpis na ta program potrebno obvezno držati roka za diplomiranje FS in na FS do 12. septembra 2019 predložiti potrdilo o diplomiranju.

Želimo vam uspešen zaključek študija in se veselimo srečanja na podiplomskih študijskih programih FS.