Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Rok za prijavo tem diplomskih in magistrskih del v študijskem letu 2020/2021

Študente zaključnih letnikov 1. in 2. stopnje študijskih programov Fakultete za strojništvo obveščamo, da je Senat Fakultete za strojništvo dne 3. 2 .2021 določil naslednje roke za prijavo tem zaključnih del:

- 2. stopnja Oblikovanje in tekstilni materiali: rok za prijavo zaključnih tem 22. februar 2021

- 1. in 2. stopnja vsi ostali študijski programi FS: rok za prijavo zaključnih tem 4. junij 2021

V skladu s Pravilnikom o postopku priprave in zagovora zaključnega dela na študijskih programih prve in druge stopnje Univerze v Mariboru je določeno, da so študenti dolžni prijaviti temo zaključnega dela najkasneje do pričetka obdobja, ki ga članica določi za opravljanje zaključnega dela z akreditiranim študijskim programom. Če študent teme ne prijavi v roku, ga pristojni referat pozove, da to stori v roku 15 dni od prejema poziva. V primeru, če se študent tudi na ta poziv ne odzove, mu lahko glede na predlog predstojnika katedre, oddelka oz. inštituta ali vodje študijskega programa in na podlagi določila 4. člena tega pravilnika komisija članice, pristojna za študijske zadeve, dodeli temo zaključnega dela z nabora razpisanih tem zaključnih del ali mu jo dodeli po lastni presoji ter mu določi mentorja in morebitnega somentorja.

Študent izbere temo zaključnega dela na osnovi razpisanih tem ali po lastni presoji v dogovoru s predvidenim mentorjem. V vsakem primeru mora pred prijavo izbrane teme o njej pridobiti soglasje predvidenega mentorja in njegovo strinjanje z mentorstvom ter soglasje morebitnega somentorja.

Tema zaključnega dela mora biti vsebinsko povezana s študijskim programom, po katerem študent zaključuje študij, ali z vsebinami drugih sorodnih študijskih programov, lahko tudi iz tujine. V kolikor ima študijski program smeri ali usmeritve, mora biti vsebina zaključnega dela praviloma s področja študijske smeri oz. usmeritve, ki jo je študent izbral.

Navodila za prijavo teme zaključnega dela 1. in 2. stopnje so zapisana v dokumentu Postopki od prijave teme do zaključka študija.