Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

PCT POGOJ - dokazovanje PCT pogoja, tip zaščitne maske in sprememba pogostosti samotestiranja za študente

Spoštovani/-e študenti/-tke,

obveščamo vas, da je z dnem 8. 11. 2021 stopil v veljavo Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/2021), ki prinaša spremembe na področju načina izkazovanja pogoja PCT, nošenja tipa zaščitnih mask ter pogostosti samotestiranja za študente.

Od danes (8. novembra 2021) naprej velja, da je pogoj PCT izpolnjen, če se oseba poleg potrdila (dokazila) izkaže z veljavnim osebnim dokumentom. V izogib gneče pri vhodu vas zato prosimo, da pri vstopu v fakulteto že predhodno pripravite PCT potrdilo (dokazilo) in osebni dokument. 

Odlok določa obvezno uporabo kirurških mask ali mask tipa FFP2 (maske iz blaga niso več primerne in dovoljene). Nošenje zaščitnih mask je obvezno ves čas prisotnosti v prostorih fakultete in v vseh javnih prostorih, pri čemer morajo biti te ves čas pravilno nameščene.

Od 15. novembra 2021 naprej velja, da morate študenti, ki ne izpolnjujete pogoja P-prebolevnost znotraj šestih mesecev ali C-cepljenost, samotestiranje v prostorih fakultete opraviti 3x tedensko (praviloma v ponedeljek, sredo in petek) in več ne samo 2x na teden, kot je veljajo do sedaj. Študentom tako po novem pripada PETNAJST testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih pridobite v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja ali po predložitvi potrdila o šolanju in osebnega dokumenta, če je oseba tujec in nima kartice zdravstvenega zavarovanja.

Še vedno velja, da morate študenti, ki ne izpolnjujete pogoja PC, za namen dokazovanja samotestiranja voditi evidenčni list, ki vsebuje datum samotestiranja, rezultat testa in podpis študenta, s katerim jamčite za verodostojnost podatkov na evidenčnem listu. Evidenčni list morate imeti za namen dokazovanja izpolnjevanja pogoja vedno pri sebi.

V primeru pozitivnega rezultata morate obvezno obvestiti osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na potrditev z metodo PCR in se morate za čas pridobitve rezultata obvezno samoizolirati.

Za preprečitev večjega širjenja okužb znotraj fakultete prav tako prosimo, da se samotestiranja poslužite tudi ostali, v kolikor se pri vas pojavijo bolezenski znaki oz. ste bili v stiku z okuženo osebo in tako dodatno prispevate k odgovornemu ravnanju in nadaljnjim možnostim izvedbe pedagoškega procesa v prostorih fakultete.

Hkrati vas ponovno prosimo, da se pedagoškega procesa udeležujete le popolnoma zdravi študenti, brez kakršnihkoli bolezenskih znakov.

 

Osebam, ki se ne strinjajo s preverjanjem pogoja PCT, in osebam, ki ne nosijo zaščitne maske, se vstop v stavbe Univerze v Mariboru zavrne. V primeru kršitev obveznosti nošenja zaščitne maske v zaprtih prostorih Univerze v Mariboru, ponarejenih potrdil o izpolnjevanju pogoja PCT in drugih nepravilnosti, se zoper študente uvede disciplinski postopek v skladu s Statutom Univerze v Mariboru (Uradni list RS št. 41/2021 – UPB 13).