Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Odprti so dodatni prijavni roki za vpis razseljenih oseb z začasno zaščito iz Ukrajine

Univerza v Mariboru v okviru Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe ter Razpisa za vpis v podiplomske študijske programe Univerze v Mariboru v študijskem letu 2022/2023 ponuja dodatna mesta za vpis razseljenih oseb z začasno zaščito iz Ukrajine.

 

​​Prijavni roki so odprti od 26. aprila do 1. septembra 2022.

​​Kandidati/-ke morajo prijavo za vpis oddati elektronsko, in sicer prek spletn​ega portala eVŠ. Kandidat/-ka, ki se prijavlja na vpisna mesta, namenjena vpisu razseljenih oseb z začasno zaščito iz Ukrajine, na prvem koraku izpolnjevanja prijave za vpis odgovori DA na tretjo trditev: »Imam priznan status osebe z mednarodno zaščito oziroma sem prosilec za mednarodno zaščito.« Dokazilo o statusu visokošolski zavodi pridobijo od pristojnega organa (Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije) po uradni dolžnosti.

Kandidati/-ke k prijavi za vpis prek spletnega portala eVŠ priložijo tudi ustrezna dokazila o izpolnjevanju vpisnih pogojev. V kolikor kandidati/-ke formalne izobrazbe ne morejo dokazati z dokumenti, bo skladno s prvim odstavkom 18. člena Uredbe o načinu zagotavljanja pravic osebam z začasno zaščito o vpisu oseb z začasno zaščito odločil visokošolski zavod.

V okviru prijavnih rokov za vpis razseljenih oseb z začasno zaščito iz Ukrajine so kandidatom/-kam na voljo mesta za vpis v prvi letnik na naslednjih študijskih programih:

V kolikor članice Univerze v Mariboru za posamezne študijske programe niso razpisale dodatnih mest za vpis razseljenih oseb z začasno zaščito iz Ukrajine, se lahko prosilci/-ke za začasno zaščito prijavijo na vpisna mesta, ki so razpisana za državljane/-ke RS in drugih držav članic EU za vpis v študijsko leto 2022/23.

 

Več informacij: