Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Oddaja prošenj za KŠZ - neizpolnjevanje pogojev za vpis v višji letnik/ ponavljanje letnika / podaljšanje statusa - do 17. septembra 2018!

Študentom, ki ne boste izpolnjevali vpisnih pogojev za vpis v višji letnik, lahko Komisija za študijske zadeve v skladu s 85. in 121. členom Statuta UM izjemoma odobri vpis v višji letnik oziroma ponavljanje letnika.

Izjemni vpis v višji letnik lahko Komisija za študijske zadeve odobri študentu, ki obveznosti ni mogel izpolniti iz upravičenih razlogov ter je opravil vse predpisane obveznosti predhodnih letnikov (60 ECTS) in obveznosti v obsegu več kot 30 ETCS vpisanega letnika ter opravljene obvezne predmete, če je pričakovati, da bo izpolnil ostale obveznosti.

Ponavljanje letnika lahko Komisija za študijske zadeve odobri študentom, ki v času študija še niso izkoristili možnosti ponavljanja letnika ali zamenjave študijskega programa. Ponovni vpis lahko odobri študentu, ki je redno napredoval pri vseh s študijskim programom predvidenih oblikah izobraževalnega dela in opravil obveznosti vpisanega letnika v obsegu vsaj 30 ECTS. Ponavljanje letnika lahko izjemoma dovoli komisija tudi študentu, ki je redno sodeloval pri vseh s študijskim programom predvidenih oblikah visokošolskega izobraževalnega dela in opravil obveznosti v obsegu manj kot 30 in ne manj kot 15 ECTS vpisanega letnika, če so nastopili upravičeni razlogiStatus študenta, če je v času študija ponavljal letnik ali zamenjal študijski program.

Podaljšanje statusa: skladno s 3. odst. 70. člena Zakona o visokem šolstvu lahko Komisija za študijske in študentske zadeve z diskrecijsko pravico in na podlagi izkazanih upravičljivih razlogov, določenim v 2. odst. 214. člena Statuta UM, odobri podaljšanje statusa študenta, in sicer za eno leto med študijem ali ob zaključku študija.

K prošnji Obrazec je potrebno obvezno priložiti ustrezna dokazila* ter kopijo plačane položnice za izdajo sklepa (navodila za plačilo sklepa spodaj).
Prošnje oddate OSEBNO v času uradnih ur referata!

Upravičeni razlogi in ustrezna dokazila so navedeni v  Navodilih za presojo prošenj študentov ter upravičenih razlogov skladno s 85., 121. ter 214. členom Statuta UM.

*Dokazila, ki izkazujejo upravičljive razloge, je potrebno obvezno priložiti k vsaki prošnji, razen v primeru, ko vlagate prošnjo za ponovni vpis in imate opravljene obveznosti letnika v obsegu 30 ali več ECTS. Kadar pa vlagate prošnjo za vpis v višji letnik, prošnjo za podaljšanje statusa ali kadar vlagate prošnjo za ponovno vpis in imate opravljene obveznosti letnika v obsegu manj kot 30 ECTS, pa je k prošnji potrebno obvezno priložiti ustrezno dokazilo, ki izkazuje upravičljive razloge.
V primeru, da k prošnji ne boste priložili ustreznih dokazil, ki izkazujejo posamezen upravičen razlog na katerega se v prošnji sklicujete in te pomanjkljivosti v roku ne boste odpravili, se vaša prošnja zavrže kot nepopolna!

Rok za oddajo prošenj za KŠZ je 17. september 2018!
Prošnje oddate OSEBNO v času uradnih ur refarata!
Oddaja prošenj po tem roku ni možna
, zato morate do 17. septembra 2018 prošnjo oddati vsi tisti, ki do tega datuma še ne izpolnjujete pogojev za vpis, ki želite ponavljati letnik ali ki želite podaljšati status.

Dvig odločb bo možen v ponedeljek, 24. 9. 2018 ob 9.00 v predavalnici B-108. Odločbe obvezno dvignete osebno in v tem terminu! Vpis bo omogočen šele po dvigu odločbe, zato je dvig odločbe nujen. S seboj imejte študentsko izkaznico (ali osebni dokument) in pisalo.

Vsi, katerim VPIS je ODOBREN, morate narediti E-VPIS in ODDATI VPISNO DOKUMENTACIJO najkasneje do četrtka, 27. septembra 2018!


Izdajo sklepa plačate v skladu z naslednjimi navodili:

- podatki študenta-plačnika

- namen plačila (PLAČILO SKLEPA KŠZ)

- znesek 18,10 €

- prejemnik: Fakulteta za strojništvo, Smetanova ulica 17, Maribor

- IBAN: SI56 0110 0609 0102 935

- BIC banke prejemnika: BSLJSI2X

- koda namena: OTHR

- sklicna številka: SI00 vpisna številka0506 (črko nadomestite s številom 0)