Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Obvestilo študentom o ukrepih v času pojavljanja koronavirusa

Spoštovani študenti,

od  13. 3. 2020 dalje pedagoški proces na Fakulteti za strojništvo UM poteka izključno na daljavo, in sicer v skladu z  navodili, ki jih boste prejeli s strani izvajalcev predmetov. Nekateri profesorji bodo študijski proces izvajali preko orodja MS TEAMS. Navodila so dosegljiva na tej povezavi: https://predavanjaonline.um.si . Prosimo, da sledite obvestilom in navodilom profesorjev!

Hkrati vas obveščamo, da je Fakulteta za Strojništvo do nadaljnjega zaprta!

Do nadaljnjega so zato odpovedane uradne ure referata, govorilne ure pri profesorjih, dodatni izpitni roki, kolokviji, zagovori zaključnih del ipd.

Potrdila, sklepi, ipd. se do nadaljnjega ne izdajajo. Vsi postopki so ustavljeni.

Komunikacija z referatom in profesorji je možna izključno preko elektronske pošte!

Za komunikacijo preko elektronske pošte morate uporabljati izključno samo elektronski naslov student.um.si, s čimer znotraj UM izkazujete svojo identiteto. Pošiljanje elektronskih sporočil iz drugih naslovov ne izkazuje vaše istovetnosti, zato takšnih sporočil, v sklopu urejanja študijskih zadev na fakulteti, ne moremo in ne bomo upoštevali.

Splošni preventivni in specifični ukrepi za preprečevanje okužbe s koronavirusom:

  • izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni;
  • redno si umivamo roke z milom in vodo;
  • v primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60%. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože;
  • ne dotikamo se oči, nosu in ust;
  • v primeru, da zbolimo, ostanemo doma, pokličemo izbranega zdravnika ter sledimo navodilom zdravstvenega osebja;
  • upoštevamo pravila higiene kašlja (kašljanje v rokav leve roke!);
  • glede na epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna;
  • v času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov;
  • redno čistimo in po potrebi razkužujemo predmete in površine, ki se jih pogosto dotikamo (npr. kljuke, električna stikala, pulti, vse dostopne površine sten in oken, straniščna školjka, pipe umivalnikov ipd.);
  • osnovna navodila za preprečevanje okužbe s koronavirusom so dostopna na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ): https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Odsvetujemo vsa potovanja v tujino in odgovorno ravnanje v primeru, kadar pri sebi začnete opažati kakršnekoli bolezenske znake.

Če zbolite z znaki akutne okužbe dihal (vročina nad 38°C, kašelj, težko dihanje) in ste se vrnili iz območij, kjer se pojavlja koronavirus ali ste bili v stiku z bolnikom, ostanite doma in se takoj po telefonu posvetujte z zdravstveno službo (izbrani osebni zdravnik v rednem delovnem času; dežurna zdravstvena služba izven delovnega časa oz. objavljene telefonske številke NIJZ-a), kjer boste prejeli navodila o nadaljnjih ustreznih ukrepih.

V kolikor se pri vas morda potrdi okužba s koronavirusom vas prosimo, da nas o tem nemudoma obvestite na elektronski naslov referat.fsping@umpong.si .

Vsi navedeni ukrepi veljajo do preklica.

 

Prodekan za izobraževalno dejavnost

izr. prof. dr. Janez Kramberger

 

Posodobljen Načrt Univerze v Mariboru za zagotavljanje kontinuiranega dela v času pojavljanja koronavirusa (25. 3. 2020).

Pomembne informacije v zvezi s koronavirusom za študente UM.