Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Obvestilo

Izvedba pedagoškega procesa FS od 22. 11. 2021 naprej

Spoštovani-e študenti-tke,

na podlagi trenutne epidemiološke slike ter zaradi povečanja ukrepov za varovanje zdravja v zvezi s širjenjem bolezni COVID-19, smo se skladno s pristojnostmi, ki sta nam jih podelila rektor in Senat UM, na Fakulteti za strojništvo odločili, da se del pedagoškega procesa prenese na daljavo.

Od ponedeljka, 22. 11. 2021 naprej se bodo začasno, do izboljšanja epidemioloških razmer, vsa predavanja, seminarji in avditorne vaje Fakultete za strojništvo izvajale na daljavo preko orodja MS Teams, v skladu z urniki in navodili izvajalcev pedagoškega procesa.

V prostorih Fakultete za strojništvo se bodo po veljavnem urniku neposredno izvajale samo laboratorijske in računalniške vaje ter preverjanja znanja – kolokviji, dodatni izpitni roki. Prav tako se bodo v prostorih fakultete nadalje izvajali zagovori zaključnih del, s fizično pristotnostjo le kandidata študenta in komisije za zagovor zaključnega dela.

Študente Gospodarskega inženirstva, smer Strojništvo (GING-S) in Mehatronike (MEH) prosimo, da glede izvedbe učnih enot, ki se izvajajo na EPF oziroma FERI, sledijo informacijam in navodilom teh fakultet.

Za udeležbo pedagoškega procesa v prostorih fakultete še vedno velja:

  • PCT pogoj, ki se preverja ob vhodu v fakulteto s predložitvijo dokazila in osebnega dokumenta,
  • samotestiranje v prostorih fakultete trikrat na teden oziroma vsakih 48 ur za tiste, ki ne izpolnjujete pogoja P ali C,
  • obvezno razkuževanje rok pred vstopom v vse prostore ter
  • obvezno nošenje pravilno nameščene kirurške maske ali maske tipa FFP2 ves čas prisotnosti.

Osebam, ki se ne strinjajo s preverjanjem pogoja PCT, in osebam, ki ne nosijo zaščitne maske ali je ne nosijo na pravilen način, se vstop v stavbe Univerze v Mariboru zavrne. V primeru kršitev obveznosti nošenja zaščitne maske v zaprtih prostorih Univerze v Mariboru, ponarejenih potrdil o izpolnjevanju pogoja PCT in drugih nepravilnosti, se zoper študente uvede disciplinski postopek v skladu s Statutom Univerze v Mariboru (Uradni list RS št. 41/2021 – UPB 13).

Ponovno vljudno prosimo, da vsi, ki imate znake respiratorne okužbe, kašelj, povišano temperaturo ali slabo počutje, ostanete doma in se pedagoškega procesa v prostorih fakultete ne udeležujete.

O morebitnih spremembah načina izvajanja pedagoškega procesa vas bomo nemudoma obvestili.

Hvala za razumevanje.