Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Novica

Varnostni protokol udeležbe v študijskem procesu 2020-2021

Spoštovane študentke in študenti Fakultete za strojništvo!

 

Kmalu pričenjamo s  študijskim letom 2020/2021, ki se bo letos, zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa v Republiki Sloveniji, pričelo s polno izzivi, tako za sodelavce fakultete, kot tudi za vas. Za lažji začetek študijskega leta vam v nadaljevanju podajamo nekaj ključnih informacij.

Glede na trenutne epidemiološke razmere v Republiki Sloveniji bo študijski proces zimskega semestra 2020/2021 na Fakulteti za strojništvo  potekal na kombiniran način, kar pomeni, da se bo pedagoški proces izvedbe predavanj in avditornih vaj izvajal v prostorih fakultete, vendar le za določeno omejeno skupino študentov, in sočasno na daljavo za preostalo skupino študentov (uporaba orodja MS TEAMS). Fizična prisotnost študentov v prostorih fakultete se bo tedensko spreminjala, zato je zelo pomembno, da natančno spremljate opombe v urnikih glede delitve skupin v katere se boste vpisali sami. Študenti 1. letnikov 1. stopnje (UN in VS) se  natančno seznanite z objavljenimi razporedi izvedbe pedagoškega procesa in dovoljene fizične prisotnosti. Prosimo, da se objavljenih razporedov dosledno držite, saj je v predavalnicah dovoljeno le omejeno število sedežev.
Laboratorijske vaje
bodo potekale v živo v prostorih FS za vse študente, v skladu z razporedi skupin, objavljenih v urnikih.

Pedagoški proces se bo pričel v četrtek, 1. oktobra 2020, po urniku, ki je objavljen na spletni strani Fakultete za strojništvo (URNIKI). V zvezi s tem vas prosimo, da se natančno seznanite z informacijami glede pregleda urnikov, vpisa v skupine v sistemu Moodle in z vsemi ostalimi informacijami, ki jih ažurno objavljamo na spletni strani, saj se boste le tako lahko uspešno vključili v tovrstno izvedbo pedagoškega procesa.
Pri izvedbi pedagoškega procesa v prostorih Fakultete za strojništvo želimo zagotoviti varnost tako študentov, kot tudi zaposlenih, zato je vstop v prostore Fakultete za strojništvo dovoljen le popolnoma zdravim osebam, ki ne kažejo bolezenskih znakov, saj lahko v nasprotnem primeru ogrožajo zdravje ostalih študentov in zaposlenih. 

Zaradi upoštevanja splošnih ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni  COVID-19 in priporočil NIJZ, MIZŠ in UM,  je obvezno vodenje evidence prisotnosti študentov. V zvezi s tem vas obveščamo, da boste morali vsi študenti, evidentirati vašo prisotnost v prostorih FS, na način, da boste s svojim mobilnim telefonom skenirali objavljeno QR kodo prostora, ki bo objavljena in dosegljiva na vhodih v predavalnico/laboratorije. Za potrditev prisotnosti boste morali vpisati svojo digitalno identiteto UM in slediti nadaljnjim korakom v aplikaciji. Prav tako vam priporočamo uporabo aplikacije #OstaniZdrav, ki vas obvesti v primeru stika z okuženo osebo.

Za uspešno izvedbo pedagoškega procesa in preprečevanje okužb v študijskem letu 2020/2021 je  nujno, da se natančno seznanite z Varnostnim protokolom udeležbe v študijskem procesu Fakultete za strojništvo. Vljudno vas prosimo, da z lastno odgovornostjo pripomorete k omejitvi širjenja okužbe virusa SARS-CoV-2.

Način izvajanja pedagoškega procesa bomo sproti smiselno prilagajali epidemiološkim razmeram in navodilom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport,  kot tudi splošnim priporočilom NIJZ za preprečevanje širjenja okužb ter smernicam Univerze v Mariboru.

Želimo vas uspešen vstop v študijsko leto 2020/2021 in ostanimo zdravi,

Prodekan za izobraževalno dejavnost
izr. prof. dr. Janez Kramberger