Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG


Novica

Ukrepi v času pojavljanja koronavirusa

na tej strani lahko spremljate najnovejše informacije glede ukrepov, navodil,...

 

Dne 13. 4. 2022 je v Uradnem listu RS bil objavljen s Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 51/2022), ki prinaša spremembe na področju obvezne uporabe zaščitne maske.

V zvezi s tem vas obveščamo, da uporaba zaščitne maske v zaprtih javnih prostorih več ni obvezna.

Uporaba zaščitne kirurške maske tipa II ali IIR, maske tipa FFP2 ali maske tipa FFP3 je obvezna le pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti in izvajalcev socialno varstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev.

Prosimo vse, da v primeru znakov respiratorne okužbe, kašelja, povišane temperature ali slabega počutja, ostanete doma in se pedagoškega procesa v prostorih fakultete ne udeležujete.

Uradne ure Referata za študijske in študentske zadeve FS potekajo v skladu z objavljenimi termini uradnih ur za študente (vsak delovni dan med 11. in 13. uro). Prosimo, da se osebnih uradnih ur poslužujete le za nujne primere, kadar zadev ne morete urediti preko elektronske pošte ali telefona. Za komunikacijo preko elektronske pošte morate uporabljati izključno samo elektronski naslov z domeno @student.um.si, s čimer znotraj UM izkazujete svojo identiteto. Pošiljanje elektronskih sporočil iz drugih naslovov ne izkazuje vaše istovetnosti, zato takšnih sporočil, v sklopu urejanja študijskih zadev na fakulteti, ne moremo in ne bomo upoštevali.

 

Prosimo vas, da se  seznanite z osnovnimi navodili za preprečevanje okužbe s koronavirusom, ki so dostopna na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ): https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov
Shema NIJZ - Postopanje v primeru potrjene okužbe

 

Načrt Univerze v Mariboru za zagotavljanje kontinuiranega dela v času pojavljanja koronavirusa, posodobljeno 29. 6. 2020

OBVESTILO REKTORATA UNIVERZE V MARIBORU - Dolžnost izpolnjevanja pogoja PCT in nošenje zaščitne maske, 8. 11. 2021 (neaktivno od 21. 2. 2022)

ZA ŠTUDENTE

Pomembne informacije v zvezi s Covid-19 za študente UM

VARNOSTNI PROTOKOL UDELEŽBE V ŠTUDIJSKEM PROCESU FAKULTETE ZA STROJNIŠTVO, V ŠTUDIJSKEM LETU 2021/2022, posodobljeno 8. 11. 2021

VARNOSTNI PROTOKOL ZA OPRAVLJANJE OBVEZNOSTI ŠTUDENTOV V PROSTORIH FAKULTETE ZA STROJNIŠTVO, posodobljeno 23. 8. 2021 (TRENUTNO NEAKTIVNO)

ZA ZAPOSLENE

Pomembne informacije v zvezi s Covid-19 za zaposlene UM

VARNOSTNI PROTOKOL ZA OPRAVLJANJE DELA V PROSTORIH FAKULTETE ZA STROJNIŠTVO, 20. 5. 2020

VARNOSTNI PROTOKOL IZVEDBE PEDAGOŠKEGA PROCESA FAKULTETE ZA STROJNIŠTVO, posodobljeno 8. 12. 2021

VARNOSTNI PROTOKOL ZA IZVEDBO PISNEGA PREVERJANJA IN OCENJEVANJA ZNANJA V PROSTORIH FS, posodobljeno 3. 6. 2021 (TRENUTNO NEAKTIVNO)

Varno delo v pisarni

 


Sproti bomo spremljali varovalne ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni na spletnih straneh ministrstva, pristojnega za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter varnostne protokole ustrezno prilagajali.