Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Novica

Razpis za vpis v podiplomske študijske programe UM v študijskem letu 2022/2023

Razpis za vpis v podiplomske študijske programe Univerze v Mariboru 2022/2023

Informacije o vpisu na podiplomski študij na spletni strani moja.UM.


PRIJAVNI ROKI ZA DRŽAVLJANE REPUBLIKE SLOVENIJE IN DRŽAVLJANE DRŽAV ČLANIC EVROPSKE UNIJE

Prijavni rok: od 25. marca do 8. septembra 2022 
(rok za diplomiranje in predložitev dokazil na Fakulteti za strojništvo UM: 8. september 2022)
(rok za diplomiranje in predložitev dokazil na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM - MEHATRONIKA: 8. september 2022)

Morebitni rok za zapolnitev prostih vpisnih mest: od 21. do 22. septembra 2022 do 12. ure (tudi rok za oddajo prilog)  
(rok za diplomiranje in predložitev dokazil na Fakulteti za strojništvo UM: 22. september 2022 do 12. ure)
(rok za diplomiranje in predložitev dokazil na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM - MEHATRONIKA: 22. september 2022)PRIJAVNI ROKI ZA DRŽAVLJANE DRŽAV NEČLANIC EVROPSKE UNIJE

Prvi prijavni rok: od 25. marca do 31. maja 2022

Rok za zapolnitev prostih vpisnih mest: od 6. julija do 8. septembra 2022PRIJAVNI ROKI ZA SLOVENCE/-KE BREZ SLOVENSKEGA DRŽAVLJANSTVA

Magistrski študij: od 25. marca do 8. septembra 2022. Rok za zapolnitev bo razpisan le, če se bo fakulteta za to odločila.

Doktorski študij: od 25. marca do 31. maja 2022. Rok za zapolnitev od 6. julija do 8. septembra 2022.

 

PRIJAVNI ROK ZA VPIS V VIŠJI LETNIK IN VZPOREDNI ŠTUDIJ

Od 1. do 16. septembra 2022
Vpisna mesta so na voljo tako državljanom/-kam Republike Slovenije in državljanom/-kam držav članic Evropske unije kot tudi Slovencem/-kam brez slovenskega državljanstva in državljanom/-kam držav nečlanic Evropske unije – tujcem/-kam.​

 

Prijave, kot tudi dokazila, se vlagajo izključno le po elektronski poti preko spletnega portala eVŠ.
Kandidat/-ka bo na eVŠ portalu ob oddaji prijave za vpis videl/-a seznam zahtevanih prilog in rok, do katerega mora zahtevan dokument priloge naložiti na portal.

Kandidati lahko prijavo za vpis oddate na tri načine, in sicer s kvalificiranim digitalnim potrdilom, z uporabniškim imenom in geslom preko sistema SI-PASS ali z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture (AAI-račun).

Pred prijavo natančno preberite Skupne določbe Razpisa ter navodila na eVŠ portalu.
Bodite pozorni na roke za pravočasno oddajo prijave v eVŠ-ju!

Kot pravočasna se upošteva prijava, ki je bila izpolnjena in oddana z elektronskim podpisom (kvalificirano digitalno potrdilo ali AAI-račun) oziroma brez varnega elektronskega podpisa (uporabniško ime in geslo) v eVŠ do konca posameznega prijavnega roka!

OPOZORILO
Prijava za vpis je pravilno oddana šele takrat, ko kandidat/-ka v spletni aplikaciji eVŠ pritisne gumb »POŠLJI«. V primeru, da tega ne stori, prijava ne bo upoštevana v izbirnem postopku. Kandidatom/-kam predlagamo, da pred zaključkom postopka prijave preverijo, ali so prijavo res oddali/-e v sistem. O pravilno oddani prijavi kandidat/-ka prejme potrdilo na naslov elektronske pošte, naveden na njegovi/njeni prijavi.
Kandidati/-ke so dolžni/-e spremljati e-poštni naslov, ki so ga navedli/-e v prijavi za vpis, ter spletni portal eVŠ, saj komunikacija in morebitno pozivanje za dopolnitev prijave za vpis poteka na ta način. Kandidati/-ke morajo sami/-e zagotoviti veljavnost v prijavi navedenega e-poštnega naslova.

 

POZOR - ZNANJE SLOVENSKEGA JEZIKA KOT POGOJ ZA VPIS V MAGISTRSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME!
Študijski programi 2. stopnje Strojništvo, Okoljsko inženirstvo, Inženirsko oblikovanje izdelkov in Oblikovanje in tekstilni materiali - zahtevana raven B1 ob vpisu v 2. letnik!

 

KANDIDATI S POSEBNIMI POTREBAMI IN POSEBNIM STATUSOM V PRIJAVNO-SPREJEMNEM POSTOPKU

Kandidati/-ke lahko v prijavno-sprejemnem postopku na študijskih programih druge stopnje zaprosijo za status kandidata/-ke s posebnimi potrebami in status kandidata/-ke s posebnim statusom, s katerima se lahko uvrstijo na seznam naknadno sprejetih kandidatov/-k, pri čemer morajo izpolnjevati splošne pogoje za vpis, navedene v akreditiranem študijskem programu, in doseči najmanj 90 % minimuma točk, potrebnih za uvrstitev. ​
Postopek za dodelitev statusa kandidata/-ke s posebnimi potrebami in status kandidata/-ke s posebnim statusom v prijavno-sprejemnem postopku je naveden v Splošnih določilih razpisa.

 

VPISNI POGOJI

Pogoji vpisa študijskih programov Fakultete za strojništvo

Pogoji vpisa interdisciplinarnega študijskega programa Fakultete za strojništvo in Ekonomsko-poslovne fakultete - GOSPODARSKO INŽENIRSTVO,smer Strojništvo

Pogoji vpisa interdisciplinarnega študijskega programa Fakultete za strojništvo in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko - MEHATRONIKA - v študijskem letu 2022/2023 bo vpis potekal na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko - ROKI ZA DIPLOMIRANJE IN PREDLOŽITEV DOKAZIL ENAKI ROKOM FAKULTETE ZA STROJNIŠTVO

 

VPISNA MESTA

Študijski programi 2. stopnje

Študijski programi 3. stopnje

 

INFORMACIJE O ŠTUDIJSKIH PROGRAMIH UNIVERZE V MARIBORU

Iskalnik študijskih programov

 

INFORMATIVNI DAN ZA PODIPLOMSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME FAKULTETE ZA STROJNIŠTVO

2. stopnja:
Sreda, 25. maj 2022 ob 16. uri v predavalnici B-108 (Smetanova ulica 17, Maribor)

3. stopnja:
Sreda, 25. maj 2022 ob 16. uri v predavalnici B-207 (Smetanova ulica 17, Maribor)

 

DODATNE INFORMACIJE

Za dodatne informacije lahko kontaktirate Referat za podiplomski študij Fakultete za strojništvo:  fs.podiplomski@um.si oz. go. Andrejo Rajh (andreja.rajhping@umpong.si, tel.: 02 220 7506)

 

TEHNIČNA PODPORA

Tehnična podpora pri težavah pri vstopu v prijavo s kvalificiranim digitalnim potrdilom, AAI-računom ter prva raven pomoči za splošna vprašanja pri izpolnjevanju e-obrazca prijave za vpis: Enotni kontaktni center državne uprave (EKC), e-naslov: ekcping@govpong.si (odpiranje v novem zavihku), tel.: 080 2002 in 00386 1 478 85 90 za klice iz tujine (med delavniki od 8.00 do 22.00). Upoštevajte, da bo vaša vloga obravnavana le v času uradnih ur.