Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Novica

POPRI 2022

Vabilo k udeležbi na tekmovanju v najboljši podjetniški ideji

 

POPRI je tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo mladih, ki ciljnim skupinam omogoča razvoj inovativnosti, ustvarjalnosti in podjetnosti. 

Od leta 2020 ima nacionalno potrditev, saj so kot soorganizatorji pristopili Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija in Slovenski podjetniški sklad. Nacionalni soorganizatorji zagotavljajo nagradni sklad in omogočajo regijske predizbore, ki mladim tekmovalcem ponujajo tesnejši stik z lokalnim gospodarstvom in podpornim okoljem. 

Predizbore organizirajo regijski partnerji Tehnološki park Ljubljana za Osrednjo Slovenijo, Gorenjsko in Zasavje, Razvojni center Novo mesto za območje Jugovzhodne Slovenije in Posavja, SAŠA inkubator za Koroško, Savinjsko, Podravsko in Pomursko regijo, ter Primorski tehnološki park za Primorsko regijo (Goriška, Obalno-kraška, Primorsko-notranjska). 

 

Nagradni sklad za tekmovanje POPRI 2022 znaša 30.000,00 EUR. 

Po 500,00 EUR prejmejo ekipe, ki se na posameznem regijskem predizboru uvrstijo na prva tri mesta glede na število točk v vsaki starostni kategoriji. 

Na nacionalnem tekmovanju prejme: 
    prvouvrščeni tekmovalec oz. ekipa  finančno nagrado v višini 2.000,00 EUR v posamezni starostni kategoriji, 
    drugo-uvrščeni tekmovalec oz. ekipa v višini 1.300,00 EUR v posamezni starostni kategoriji, 
    tretjeuvrščeni tekmovalec oz. ekipa pa v višini 700,00 EUR v posamezni starostni kategoriji. 

Poleg finančnih nagrad se najboljšim ekipam omogoči udeležba na različnih mednarodnih tekmovanjih oz. usposabljanje:

    Najboljše ekipe (1., 2. in 3. mesto) iz starostne kategorije dijaki, ki jih bo strokovna komisija na nacionalnem tekmovanju POPRI ocenila z največ točkami, se lahko udeležijo mednarodnega tekmovanja Genius Olympiad v ZDA (Oswego, New York). 

    Zmagovalci (posameznik ali dve osebi iz ekipe) iz starostne kategorije dijaki in zmagovalci (posameznik ali dve osebi iz ekipe) iz starostne kategorije študenti in mladi do 29 let, katere bo strokovna komisija na nacionalnem tekmovanju POPRI ocenila z največ točkami, se lahko udeležijo mednarodnega tekmovanja EUSAIR POPRI Youth. 

    Dvema osebama v drugo-uvrščeni ekipi v kategoriji študenti in mladi do 29 let bo omogočeno usposabljanje preko programa Erasmus za mlade podjetnike, v sodelujočih državah programa z namenom, da si pridobijo potrebne podjetniške kompetence, veščine in znanja za uspešnejši zagon in/ali vodenje lastnega podjetja. 

Več informacij najdete TUKAJ.