Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Novica

Ob Rektorjevem dnevu podelili priznanja in nagrade Univerze v Mariboru

Na Univerzi v Mariboru so na slovesnosti ob Rektorjevem dnevu podelili nagrade in priznanja tistim, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru. 

Na slovesnosti so podelili 93 nagrad in priznanj Univerze v Mariboru, med njimi tudi naziv častni doktor, za izjemne in vrhunske dosežke, zasluge za razvoj in delovanje Univerze v Mariboru ter večanje njenega ugleda, ki ga je prejel prof. dr. Heikki Ruskoaho (Faculty of Pharmacy University of Helsinki) na predlog Medicinske fakultete in naziv zaslužni profesor, ki ga Univerza v Mariboru podeljuje svojim visokošolskim učiteljem za izredne uspehe, zasluge in dosežke, pa je bil podeljen red. prof. dr. Dušanu Radonjiču. Na slovesnosti so poleg naziva častni doktor in zaslužni profesor Univerze v Mariboru, podelili tudi nagrade in priznanja Univerze v Mariboru za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo, nagrade Univerze v Mariboru za strokovno delo, svečane listine Univerze v Mariboru, Rektorjeve nagrade, Perlachove nagrade in priznanja ter nagrade Leona Štuklja za najvidnejše športne uspehe študentov UM, listino za izjemen prispevek k razvoju obštudijskih dejavnosti na UM, listino za pomembne kulturne dosežke študentov UM in listino za Naj prostovoljec študent UM.

Med študenti in sodelavci Fakultete za strojništvo so poleg študenta Andreasa Sarjaša nagrade oz. priznanja UM prejeli še:

  • Nagrada UM za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo red. prof. dr. Jure Ravnik,
  • Priznanje UM za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo doc. dr. Gregor Harih,
  • Priznanja UM za strokovno delo Ksenija Ferlic.