Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Novica

Kreditno ovrednotena obštudijska dejavnost UM

Odprt je Razpis kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti v študijskem letu 2019/2020!

V študijskem letu 2019/2020 Univerza v Mariboru prvič pričenja z izvajanjem kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti na Univerzi v Mariboru.

Prijavijo se lahko študenti študijskih programov 1. in 2. stopnje Univerze v Mariboru, ki imajo v tekočem študijskem letu veljaven status študenta. Prijava poteka v času vpisa v višji letnik, in sicer skladno s termini vpisa, ki jih določi posamezna fakulteta.

Razpis z vsemi informacijami in prijavnico najdete v pripetih​ datotekah. 

Prijavnica

Učni načrti

​​
Univerza v Mariboru ponuja kreditno ovrednoteno obštudijsko dejavnost, ki zajema vsebine s področja športa, umetnosti in kulture, raziskav, projektov, prostovoljstva, varovanja zdravja itd. Študenti lahko izberejo te učne enote v okviru proste izbirnosti. V kolikor se študentu te obveznosti priznajo v okviru študijskega programa, v katerega je vpisan, se priznane obveznosti in ECTS kreditne točke vštejejo v skupno število ECTS kreditnih točk študijskega programa. V nasprotnem primeru se kreditno ovrednotena obštudijska dejavnost navede kot dodatno opravljena študijska obveznost študenta, ki se mu tudi vpiše v prilogo k diplomi. Izbirnost na Fakulteti za strojništvo urejajo Navodila za izbirnost FS.

Pravilnik o kreditno ovrednoteni obštudijski dejavnosti na Univerzi v Mariboru