Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Novica

Evropski projekt Kompetence nove generacije

Mestna občina Maribor skupaj s Fundacijo PRIZMA, ki je strokovni partner projekta, izvaja evropski projekt New Generation Skills (NGS) oz. Kompetence nove generacije.

Mestna občina Maribor skupaj s Fundacijo PRIZMA, ki je strokovni partner projekta, izvaja evropski projekt New Generation Skills (NGS) oz. Kompetence nove generacije, ki predstavljajo potencial za poslovno in družbeno inoviranje v Podravju.
Namen projekta je vzpostaviti prostor za mlade, ki ga imenujejo Družbeno inovacijski laboratorij, kjer se bodo mladi povezovali in ustvarjali na področju družbenega inoviranja. V tem lab-u bodo pridobili podjetniško znanje in kompetence: prepoznavali potrebe okolja, razvijali ideje ter oblikovali inovativne produkte. Mlade bodo povezovali z mentorji iz družbeno odgovornih podjetij, s katerimi bodo sodelovali v procesu usposabljanja in razvoja novih idej, kar vključuje vrsto sodobnih pristopov kot je na primer design-thinking, gamification, peer-learning itd. Istočasno bo laboratorij zagotavljal možnost druženja v teh prostorih. 
Več o projektu se nahaja tukaj.
Pilotna vzpostavitev Družbeno inovacijskega laboratorija se bo odvila v maju 2018, vabljeni k sodelovanju v projektu
V okviru projekta pa predhodno organizirajo HEKATON za mlade, ki se bo odvijal 11.-12.5.2018 v Tkalki (prijavnica in informacije).