Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Dogodek

Teden oblikovanja SREDA

Večerni webinarji so v okviru TEDNA OBLIKOVANJA NA FAKULTETI ZA STROJNIŠTVO, UM namenjeni predvsem študentom, ki nameravajo nadaljevati študij na magistrski stopnji in želijo pridobiti znanja s področja inženirskega oblikovanja, potencialnim študentom dodiplomskega izobraževanja, ki iščejo študijske programe s področja inženirskega oblikovanja, kakor tudi širši publiki, ki jo zanima tovrstno področje. Predstavljene bodo različne aktivnosti, povezane z izvajanjem magistrskega študijskega programa Inženirsko oblikovanje izdelkov - IOI, ki vsebuje dve smeri: Oblikovanje izdelkov in Oblikovanje tekstilij in oblačil ter s katerim izoblikujemo lik študenta, podprtega z interdisciplinarnimi znanji s področij tehnike, oblikovanja in estetike.

Ne zamudite dodatnih informacij in se pridružite webinarjem!

Povezave na webinarje bodo objavljene na spletni strani Fakultete za strojništvo https://www.fs.um.si/ (DOGODKI), na spletni strani smeri študijskega programa Inženirsko oblikovanje izdelkov https://design.fs.um.si/ ter na Facebooku https://www.facebook.com/ioi.fs.um​. 

S klikom na posamezno fotografijo dogodka se vključite v webinar (MS Teams).

 

PROGRAM TEDNA OBLIKOVANJA:

Sreda, 19. 5. 2021  - predstavitev specifičnih znanj s področij vizualizacije in simulacije izdelkov.

 

Ob 19.00 uri  bomo na smeri Oblikovanje izdelkov predstavili orodja, tehnike in tehnologije, ki jih uporabljamo za vizualizacije in simulacije. Pridružil se bo študent Tim Vidovič, ki bo podal tudi študentski vidik tega področja.

 

Ob 19.30 uri bomo na smeri Oblikovanje tekstilij in oblačil predstavili virtualno prototipiranje in vizualizacijo oblačil s pomočjo  CAD programa OptiTex PDS 2D/3D na primeru razvoja kolekcije Organic študentke Monike Kuharič, ki se nam bo pridružila.