Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Dogodek

Teden oblikovanja PETEK

Večerni webinarji so v okviru TEDNA OBLIKOVANJA NA FAKULTETI ZA STROJNIŠTVO, UM namenjeni predvsem študentom, ki nameravajo nadaljevati študij na magistrski stopnji in želijo pridobiti znanja s področja inženirskega oblikovanja, potencialnim študentom dodiplomskega izobraževanja, ki iščejo študijske programe s področja inženirskega oblikovanja, kakor tudi širši publiki, ki jo zanima tovrstno področje. Predstavljene bodo različne aktivnosti, povezane z izvajanjem magistrskega študijskega programa Inženirsko oblikovanje izdelkov - IOI, ki vsebuje dve smeri: Oblikovanje izdelkov in Oblikovanje tekstilij in oblačil ter s katerim izoblikujemo lik študenta, podprtega z interdisciplinarnimi znanji s področij tehnike, oblikovanja in estetike.

Ne zamudite dodatnih informacij in se pridružite webinarjem!

Povezave na webinarje bodo objavljene na spletni strani Fakultete za strojništvo https://www.fs.um.si/ (DOGODKI), na spletni strani smeri študijskega programa Inženirsko oblikovanje izdelkov https://design.fs.um.si/ ter na Facebooku https://www.facebook.com/ioi.fs.um​. 

S klikom na posamezno fotografijo dogodka se vključite v webinar (MS Teams).

 

PROGRAM TEDNA OBLIKOVANJA:

Petek, 21. 5. 2021 ob 19. uri -   predstavitev sodelovanja s podjetjem Kauch.

 

Predstavili bomo številne kreativne rešitve kot rezultat sodelovanja študentov s podjetjem Kauch, ki je potekalo od decembra 2020 do maja 2021.

Študenti dodiplomskega študijskega programa Tehnologije tekstilnega oblikovanja so oblikovali tabureje in blazine iz ostankov tekstilij podjetja Kauch ter z različnimi manipulacijami in tehnikami preoblikovanja tekstilnih površin ostankov tekstilij podaljšali življenjsko dobo izdelkov.​


Zahtevnejšo nalogo so imeli študenti magistrskega študijskega programa Inženirsko oblikovanje izdelkov, ki so za podjetje Kauch oblikovali oblazinjeno pohištvo. Na dogodku bodo predstavljena uvodna izhodišča za oblikovanje, ki nam jih je predstavil direktor podjetja, g. Luka Debevec. Sledila bo predstavitev konceptov in razvojnih faz za posamezne izdelke, ki so kazali največji potencial ter njihove 3D vizualizacije. V sklepnem delu bo študentka Katarina Remic predstavi​la pot od ideje do izvedbe nagrajene kolekcije pohištva, ki je vsestransko upoštevala podana izhodišča. Izbrani model je bil realiziran v proizvodnji in bo predstavljen kot razstavni eksponat, ki čaka na prvo priložnost razstavljanja na mednarodnem trgu.

 

 

Webinarje bo spremljala Virtualna razstava umetniških del študentov, ki so nastajala v okviru predmetov Estetika in semiotika ter Risarsko eksperimentiranje. Vabljeni, da se pridružite webinarjem in ogledu virtualne galerije!​