Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Dogodek

Natečaj "Ekoci green design"

Vabimo vas k sodelovanju v natečaju Ekoci Green design izdelava oblačil iz konoplje, lanu, volne in ostalih naravnih materialov.

Imate znanje, napredne ideje in pogum? Ste okoljsko ozaveščeni?
Ustvarite novo oblačilo iz konoplje, lanu, volne in ostalih naravnih materialov.
Vabimo vas k sodelovanju v natečaju Ekoci Green design!
 

Natečaj »Ekoci Green design«, je natečaj za izdelavo inovativnih oblačil iz naravnih materialov; konoplje, lanu in volne. Izdelana oblačila bo ocenila strokovna komisija in obiskovalci sejma Agra. Najboljši modeli bodo predstavljeni na sejmu Agra od 25.08. - 30.08.2018. Sodelujoči prejmejo priznanja in priložnost promocije na trgu.


Namen natečaja Ekoci Green Desing je vzpodbuditi napredne ustvarjalce, ki si prizadevajo za trajnostni življenjski slog, za zdravje ljudi in planeta, da izdelajo inovativna oblačila iz naravnih materialov kjer je najmanj 51 % sestavin iz naravnih materialov kot so konoplja, lan, volna, torej materiali, ki jih lahko dolgoročno pridelamo v Sloveniji, ter dodatki kot npr. leseni gumbi ter tako vzpodbuditi celoten razvoj eko tekstila iz lokalnih surovin. Oblačila naj bodo iz področij: poslovna obleka, moška obleka, delovna obleka in sodobna oblačila z elementi kulturne tekstilne dediščine - »moderna narodna noša« in ostalih razpisanih kategorij oblačil.

Na natečaju Ekoci Green design lahko sodeluje vsakdo, ki izdela oblačilo v skladu z zahtevami razpisa.

 

Zainteresirani ustvarjalci izrazijo najprej svoj interes za sodelovanje s prijavo, ki jo pošljejo do 15.06. 2018 na naslov: ekoci.si@gmail.com, kjer dobijo podrobna navodila za sodelovanje.


V dogovorjenem roku do 30.07.2018 pošljejo izdelana oblačila v ocenjevanje strokovni komisiji.
Predsednica ocenjevalne komisije je prof.dr. Tatjana Kreže, univ.dipl.inž.teks., prodekanja za kakovost, Univerza v Mariboru, Fakulteta za strojništvo. Organizatorji natečaja so: Ekoci - eko civilna iniciativa Slovenije s partnerji, Pomurski sejem, Soven d.o. in ostali sodelujoči partnerji. Več info na:www.ekoci.si;


OJ - OSTI JAREJ!
(star slovenski pozdrav, ki pomeni "ostani, zdrav, mlad, pomlajen, bodi močan!")
 
EKOCI
Eko civilna iniciativa Slovenije


 
Spletna stran: www.ekoci.si
Elektronski naslovi: info@ekoci.si; ekoci.si@gmail.com; FB: Ekoci Ekološka civilna iniciativa, SDM - Slovenska delovna mesta, Ekoci Coop