Univerza Maribor

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SLO | ENG

Študenta Fakultete za strojništvo dobila nagradi za svoje diplomsko delo

Slovensko društvo za fluidno tehniko SDFT, vsaki dve leti podeli nagrade »Zlata diploma SDFT«.

Slovensko društvo za fluidno tehniko SDFT vsaki dve leti tradicionalno podeli nagrade za najboljša diplomska dela s področja hidravlike in pnevmatike – »Zlata diploma SDFT«. Letošnje nagrade so bile podeljene v okviru mednarodne konference Fluidna tehnika 2017, ki je potekala 14. in 15. septembra v Kongresnem centru Habakuk, v Mariboru. Nagrade se skladno z javno razpisanim natečajem podeljujejo za tri različna strokovna področja: »Konstrukcija komponent in sistemov fluidne tehnike«, »Koncepti vodenja sistemov fluidne tehnike« ter »Vzdrževanje in nadzor komponent in sistemov fluidne tehnike«.

Letošnja prejemnika Zlate diplome sta bila dva. Boštjan Petrič, diplomant Fakultete za strojništvo UM, je dobil nagrado za svojo diplomsko nalogo z naslovom »Krmilje hidravlične stiskalnice z vidika varnega delovanja«, Matevž Štefane, diplomant Fakultete za strojništvo in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM (študijski program Mehatronika), pa nagrado za magistrsko delo z naslovom »Implementacija in prvi zagon elektrohidravlične linearne servo osi«.

»Zlate diplome SDFT« in praktične nagrade je v okviru zaključka mednarodne konference Fluidna tehnika 2017, podelil podpredsednik društva, prof. dr. Niko Herakovič.