Obvestilo

Roki za diplomiranje za vpis na podiplomske študijske programe

Spoštovane študentke in študenti,

tole sporočilo je namenjeno predvsem tistim študentom, ki se želite letos septembra vpisati na naše podiplomske študijske programe.

Na razpolago sta dva prijavna roka za vpis na podiplomske študijske programe in sicer:

  • od objave razpisnega besedila do najkasneje 18. avgusta 2017 – prva prijava,
  • od 13. septembra 2017 do najkasneje 15. septembra 2017 – druga prijava.

Če se želite vpisati na podiplomske študijske programe v okviru prve prijave, morate opraviti zagovor zaključnega dela do najkasneje 4. septembra 2017

Če se želite vpisati na podiplomske študijske programe v okviru druge prijave, morate opraviti zagovor zaključnega dela do najkasneje 21. septembra 2017

Hkrati vas seznanjamo s spremembo 70. člena Zakona o visokem šolstvu, ki določa, da študentom študijskih programov 1. stopnje, status preneha ob zaključku študijskega leta in ne z dnem diplomiranja. To pomeni, da vam status študenta ostane do 30. 9. tekočega študijskega leta, ne glede na datum vašega diplomiranja. 

Zagovori na študijskih programih 1. stopnje bodo:

24. in 31. avgust 2017 in 4. september 2017 (za vpise v prvem prijavnem roku) in 14., 15., 18. in 21. september 2017 (za vpise v drugem prijavnem roku) ter 28. september 2017.

Zagovori na študijskih programih 2. stopnje bodo:

30. avgust 2017 in 13., 20. in 27. september 2017.

V obeh primerih morate pred oddajo zaključnega dela opraviti vse s študijskim programom predpisane obveznosti (izpite, praktično usposabljanje …). Izpitno obdobje se zaključi 12. septembra 2017.

Iz vsega do sedaj napisanega vidite, da so skrajni roki za zagovor zaključnega dela relativno zgodnji. Ne pozabite, da morajo tudi mentorji imeti dovolj časa, da pregledajo zaključna dela, posredujejo pripombe, in na koncu odobrijo zaključno delo. Zato vam svetujemo, da pričnete s pripravo zaključnih del v času, ki je tudi na vaših urnikih predviden za pisanje zaključnega dela (mesec maj in junij).

Pripravili smo vam prenovljena navodila in predloge za pripravo zaključnih del, ki jih najdete na naslovu: http://www.fs.um.si/studij/dokumentarno-sredisce/.  

Vljudno vas prosimo, da upoštevate zgoraj navedene omejitve in časovne roke. Želimo vam uspešen zaključek študija in se veselimo srečanja na podiplomskih študijskih programih.